Scouts

zomerkamp 2015 logboek Tijmen

19 juli 2015

Van 11 tot en 18 juli verbleven de scouts van Van Speijk op het scoutcentrum Buitenzorg in Baarn voor hun zomerkamp. Een week vol plezier en uitdagingen stond hun op te wachten toen de tassen werden ingepakt de dag(en) ervoor. Wat er ging gebeuren wisten ze toen nog niet. Alle verhalen zijn opgeschreven in een logboek die elke patrouille op de eerste dag had gekregen van de leiding, met de opdracht ‘schrijf voor elke dag iets in dit logboekje’.

 

In dit verslag zal de week vanuit Tijmen zijn patrouille belicht worden. Tijmen zijn patrouille bestond voor de rest uit: Niels, Ramon, Jelle en Kevin R

 

Zaterdag:

We kwamen aan op Van Speijk en iedereen was druk aan het praten. Ik mocht met mijn vader meerijden naar het kamp in Baarn. Toen we aan kwamen waren er nog geen bolderkarren maar al gauw hadden we eentje gejat. Na veel sjouwen gingen we opbouwen. Alles faalde en we deden er veels te lang over. Op dit moment is de rest aan het koken.

 

Zondag:

Deze dag begon natuurlijk met ochtendgym. Het was best wel vermoeiend en we deden het ook nog rustig aan. Daarna gingen we ontbijten, na het ontbijt zijn we het terrein gaan verkennen en vervolgnes moesten we over het hele terrein kistjes zoeken. Na vele, vele uren hebben we ze allemaal gevonden. Nu zijn we aan het koken, we eten bami dus dat wordt lekker.

 

Maandag:

We begonnen de dag met ontbijt en we moesten na het ontbijt gelijk hiken, wij begonnen als eerst. Eerst liepen we nog goed, maar toen waren we verdwaald. Dus we gingen even zitten in een ijssalon en gelukkig kwamen we Onno tegenen ook Kevin, maar voor Kevin verstopte we ons. Toch vond hij ons. Uiteindelijke kwamen om 12 ’s nachts aan en omdat we fout liepen moesten we dansen.

 

Dinsdag:

We sliepen onder een zeil en het was echt super warm. Daarna gingen we weg. We moesten 10km lopen. Toen we terug waren deden we niet zo veel meer. Ons eten was aardappelpuree, maar het toetje was erg lekker; namelijk rijstepap. Daarna gingen we zinnen maken, je mocht maar 1 woord zeggen en daardoor kreeg je hele vage zinnen.

 

Woensdag: In de ochtend gingen we ochtend gymen. Toen we daar mee klaar waren ging het regenen en gingen we ontbijten. Omdat het nog steeds regende speelde we kaartspelletjes.

 

En hier houd het logboekje van Tijmen op.

Maar laten we het erop houden dan ze misschien wat moe waren om te schrijven.

Facebook