Algemeen

Wilgenschutting en sneeuwklokjes

13 maart 2011

De Van Speijk-penningmeerster heeft niet alleen affiniteit met penningen, ook is hij actief om de omgevingskwaliteit van het clubhuis te verbeteren. Zo heeft hij de afgelopen zaterdagen menig Van Speijker kunnen enthousiastmeren om mee te bouwen aan een wilgenschutting. Het resultaat is fantastisch!

De schutting staat om de kampvuurkuil, is puur natuur en heeft daarom ook een natuurlijke aanblik. De kampvuurkuil is door alle inspanningen extra knus geworden en klaar voor sketches, gitaarmuziek, kampvuurliederen en knapperende vuurtjes.

Ook zijn er naast de kampvuurkuil enkele rijen knotwilgen aangeplant. Dit productie-griend zal ons jaarlijks voorzien van nieuwe bleeslatten (rechte wilgentenen zonder zijtakken), ideaal om allerhande objecten te vlechten maar vooral bedoeld om de schutting te kunnen onderhouden.

Ook is de penningmeester regelmatig in de weer met een bosmaaier. Hij gaat dan brandnetels, bramen en dergelijke te lijf. Volgens mij vindt hij het gewoon leuk om te doen, maar het is vooral goed voor het terrein. Tussen het eerste- en tweede veld was vroeger een jungle waar gemiddeld een twee ballen en 0.4 Welp per opkomst verdween... Tegenwoordig is dit gecultiveerd gebied. Er groeit gras en er staan mooie bomen. Ideaal om te spelen, een stormbaan te maken of kampkeuken te pionieren.

Richting Arooda wordt ook regelmatig gesnoeid. Hierdoor ontstaat niet alleen meer speelbos, ook geeft dit ruimte aan nieuwe bodembedekkers. Zelden op Jeugdorp gezien, maar nu in grote getalen aanwezig: Sneeuwklokjes!

Facebook