Scouts

Wie plaatst zich voor de Regionale Scouting Wedstrijden

9 februari 2014

De strijd is begonnen. Welke twee patrouilles plaatsen zich de komende weken voor de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). De kwalificatie begon afgelopen zaterdag.

Vier patrouilles begonnen afgelopen zaterdag hun jacht op twee tickets om in het weekend van 11 en 12 april mee te mogen doen aan de RSW. De komende tien weken wachten vijf opdrachten voor de scouts. Zaterdag begonnen ze met de eerste, het bouwen van een kampkeuken. 

Om het extra leuk te maken, moesten ze dit zo snel mogelijk doen. De eerste parouille die klaar was kreeg honderd punten, nummer 2 negentig, nummer 3 tachtig en nummer vier zeventig. Dit was alleen niet alles. Dit waren namelijk de startpunten. Wanneer er een patrouille klaar was controleerde de leiding de keuken. Er werd gelet op de grote, de sterkte de knopen, het praktische ervan (kun je er eten, koken, ect) en de stevigheid. Bij elke fout die er werd ondekt gingen er wat punten vanaf. Hoewel er niet heel snel gepionierd werd, de eerste keuken stond pas na een uur en tien minuten en de laatste pas na 105 minuten. Zagen de meeste er wel goed en stevig uit. 

Niet alleen dat bracht de eindscore voor die dag. Ook de snelheid van het opruimen telde mee. De patrouille die als eerste klaar was kreeg tien punten. Patrouilles die klaar waren binnen tien minuten kregen nog een bonus van vijf punten. Alleen de patrouille van Daniel wist deze bonus te pakken en kreeg dus vijftien extra punten. 

De patrouille van Jochem had als eerste de kampkeuken af en was nog goed ook en verdiende zo 75 punten.

Ook de patrouille van Daniel heeft 75 punten, vooral te danken aan die 15 extra punten die ze kregen van het opruimen. 

13 punten achter de twee koplopers staat de nummer 3, de patrouille van Michiel met 62 punten. 

Helemaal onderaan staat de patrouille van Kevin. Met een zeer slechte keuken, waar ook nog eens heel lang over werd gedaan verdiende zij maar 23 punten.

Met nog vier RSW opkomsten voor de boeg kunnen alle ptrouilles zich nog plaatsen, maar dan moeten Kevin en zijn mannen wel even een tandje bij gaan zetten.

Facebook