Welpen

Welpenopkomst: Moederdag

11 mei 2013

De opkomst begon, een dag voor Moederdag, en alle welpen wisten dat het zondag Moederdag was. Velen hadden al een cadeautje voor moeders gekocht, alleen scouting is geen scouting als we niet aan de moeders denken. Vandaar dat we deze zaterdag gingen moederdagknutselen.

 

De leiding had inkopen gedaan (kaarsen en stiften). Vervolgens waren de welpen volop bezig met het maken van een mooie moederdagstekening en/of –kaart. Deze tekening werd gemaakt op A4-formaat, zodat het later zou kunnen dienen als inpakpapier. Daarna gingen de welpen de kaars versieren. De één kerfte wat in de kaars en de ander ging driftig aan de slag met de stiften. Hoe dan ook, de kaarsen en tekeningen waren goed geslaagd. Nadat alles af was, werden de kaarsen ingepakt in de tekening en mooi bij elkaar gebonden. A voilá, het moederdagcadeau was af. Naast de kaars, wachtte de moeders ook een mooie persoonlijke tekening.

 

De opkomst was na het knutselen nog niet voorbij. Helaas was het ’s morgens regenachtig, dus konden we lekker binnen gaan knutselen. Maar na het knutselen was het weer gelukkig opgeklaard en konden we buiten nog leuke voetbalspelletjes spelen.

 

Al met al een geslaagde opkomst. En vanuit de leiding, alle moeders een spetterende Moederdag gewenst en veel plezier met jullie cadeau’s.

 

Bekijk hier de foto's.

Facebook