Welpen

Welpenopkomst 25 mei 2013

28 mei 2013

Vandaag was eindelijk de zon weer aanwezig tijdens de opkomst. Tijd om buiten activiteiten en spelletjes te doen!

We begonnen met een spelletje wat de welpen afgelopen jaar op zomerkamp hebben gedaan. De welpen worden verdeeld in groepjes en elk groepje krijgt een eigen vak. De leiding zegt welke groep een andere groep mag 'aanvallen'. Wanneer dit gebeurt heeft het groepje dat mag aanvallen een minuut de tijd om zoveel mogelijk leden van het andere groepje mee te trekken, sjouwen etc. naar het eigen vak. We noemen dit spel dan ook op Van Speijk 'ME-rtje' (mobiele eenheid). Uiteraard zijn er wel spelregels aan verbonden zodat er geen gewonden vallen of welpen verdrietig worden.


Na dit spel was het tijd voor kegelroof. Een spel wat de welpen enkele weken geleden voor het eerst gedaan hebben. De welpen worden verdeeld in twee groepen en komen ieder aan een kant van het grasveld te staan. Vlak voor de ene groep staan kegels die 'geroofd' moeten worden. Dit moet de andere groep doen. Maar, wanneer de groep die de kegels van de andere groep wilt roven over een afgesproken lijn komen dan mag de groep die verdedigt de leden van de andere groep tikken. Dit gaat zo door totdat of alle leden zijn getikt of alle kegels geroofd zijn. Erg spannend dus!


De opkomst hebben we afgesloten met een spelletje slagbal. De welpen tegen de leiding. Grappig om te zien dat sommige welpen de bal verder weg slaan dan de leiding!!!

Tot zover het verslag van onze opkomst. Tot volgende week?

Alle foto's zijn hier te bekijken.

Facebook