Welpen

Update 10/07/2010 Welpenkamp: Kuifje en het geheim van Schiedam.

5 juli 2010

Welpenkamp: Kuifje en het geheim van Schiedam.

Zaterdag

Op zaterdag 3 juli 2010 verzamelde wij op de pakeerplaats bij Jeugddorp om te vertrekken voor het zomerkamp. Nadat de laatste spullen gepakt waren en alles in orde was zijn wij in caravaan met verschillende auto's (dank voor de ouders die ons brachten) naar Schiedam gereden. Hier aangekomen hebben we alle spullen uitgepakt en de slaapzaal ingericht. Daarna hebben wij ons kamp-terrein verkend, de regels doorgenomen en even gespeeld. Toen het eten klaar was zijn wij gaan eten.

Na het eten zijn wij het kampterrein af gegaan om ook de omgeving van ons kamphuis te verkennen. We hebben een stuk gelopen naar een dijklichaam waar we gefrisbeed en gevoetbald hebben. Op dit dijklichaam zou eigenlijk de verlenging van de snelweg komen. Dit is door financiele problemen indertijd niet door gegaan en zo is het een natuurgebied geworden. Fijn! Toen we uitgespeeld waren zijn wij terug gegaan naar het kamp terrein en zijn de Welpen zich gaan klaar maken om te slapen. Na een verhaal voor het slapen gaan is iedereen gaan slapen.

Zondag

Op zondag 4 juli 2010 zijn we de dag gestart met het o zo gewaardeerde ochtendgymnastiek. Nadat we hierdoor goed wakker waren geworden hebben de Welpen hun pyjama ingeruild voor hun gewone kleren en zijn wij gaan ontbijten.
Na het ontbijt hebben we eerst heel de ochtend vrijgespeeld. Toen we gelunched hadden hebben we het kamp thema geintroduceerd. De leiding in voltallig Kuifje outfit kwam met de boodschap dat we het geheim van schiedam moeten oplossen. Het eerste stukje van de schatkaart werd niet veel later gevonden. Deze schatkaart leid ons naar de plek waar we de activator van de raket anex bom kunnen vinden, zodat we als we deze hebben gevonden hebben kunnen vernietigen. Ook is de Kufije vlag gehesen waarmee het kamp officieel geopend was.

In de namiddag vond de sportdag plaats, hier hebben wij verschillende sporten gedaan, zoals: softbal, frisbee, voetbal en kat en muis-spel.
Toen was het alweer tijd om avond te eten. Na een lekker maal in de avondzon werden twee nesten gedropt (uiteraard met leiding ), de andere nesten die op het kamp bleven zijn creatief bezig geweest. Ze hebben ieder een eigen "Bobby" (het hondje van Kuifje) gemaakt. Toen ze hiermee bijna klaar waren kwamen de twee nesten die gedropt waren aan op het kamp terrein. Na een aardige wandeling hadden ze het kamp toch gevonden!

Hierna mochten de Welpen nog even vrij spelen en zijn ze zich gaan klaar maken om te gaan slapen.
Toen iedereen op bed lag was de dag voorbij.

Maandag

Op maandag 5 juli 2010 hebben wij na de ochtend gymnastiek en het ontbijt een speurtocht gelopen. We kwamen uit bij een speelveld met gras, hier hebben we gezocht naar een deel van "de Kaart" die ons leid naar de spullen van professor Cyclone, een vriend van professor Zonnebloem. Toen we kaart hadden gevonden zijn wij naar de stad gegaan, hier konden de Welpen wat leuks kopen of bijvoorbeeld een kaart naar huis sturen.

Toen we weer thuis waren had de kookstaf een heerlijke maaltijd gemaakt. Het was al vrij laat dus we sloten de avond af met een kampvuur waarop we heerlijke marshmallows maakte. Toen deze op waren ging iedereen naar bed.

Dinsdag 

Op dinsdag 6 juli 2010 zijn wij de dag begonnen met zoals gebruikelijk ochtend gymnastiek en het ontbijt. Daarna zijn we direct begonnen met proefjes van professor Zonnebloem. Zo maakte wij een proefje waarbij rozijnen gingen dansen en maakte wij een lavalamp na! Maar dit was lang niet alles, ook deden wij proefjes met statische elektriciteit en geheimschrift.

Na de lunch zijn wij toen naar het park gegaan. Hier hebben wij verschillende spelletjes gedaan, we eindigde in een super gave speeltuin met een ijsje.

Toen wij terug kwamen op het kamp stond er zoals elke avond weer een heerlijk avondmaal voor ons klaar. Na het eten hebben we alles opgeruimd en brachten we onszelf in "de" oranje stemming. Want het Nederlands elftal moest natuurlijk de halve finale spelen...... Ka en Shere-Kahn hadden ondertussen op zolder een heuse thuis-bioscoop gemaakt waar we met het voltallige Welpen elftal en de leidings de voetbal wedstrijd konden bekijken. Tot de vreugde bij iedereen hier heeft het Nederlands elftal ook nog gewonnen na een spannende wedstrijd. Na de wedstrijd hebben de Welpen zelf nog even hun voetbal kunsten laten zien in de boomgaard en daarna is iedereen naar bed gegaan.

Woensdag

Op woensdag 7 juli 2010 stonden wij redelijk vroeg op, waarom? Omdat we naar het strand gingen! 
Deze dag geen ochtend gymnastiek maar doorwerken zodat we vroeg naar het strand konden. Na het ontbijt hebben we onze spullen gepakt en zijn richting het station gegaan. Hier aangekomen hebben we de trein genomen naar Hoek van Holland. Na een leuke treinrit door het havengebied van Rotterdam kwamen wij aan op het strand, gelukkig waaide het er en was het er niet verschrikkelijk warm. De leidings bouwde een enorm wind/zon scherm van een luifel met palen en de welpen gingen lekker spelen. Er is gezwommen, gefrisbeed, gevliegerd, gegraven (ontzettend diepe kuil!), gevoetbald en alles wat je op een strand kan doen.

Toen we uitgespeeld waren op het strand hebben we een ijsje gegeten en zijn we terug gegaan naar het kamp. Hier was gelukkig de kookstaf druk in de weer om een lekker maal klaar te maken. In de avond nog enkele spelletjes gedaan en toen was het alweer tijd om te gaan slapen.

Donderdag

Op Donderdag 8 juli 2010 begonnen wij de dag weer met ochtendgymnastiek, dit keer extra intensief. Na het ochtendgymnastiek het ontbijt, en toen begonnen we weer met het programma.
Vandaag de " water spelletjes ", ringen op duiken in ons eigen buitenzwembad(je), over gooien met een waterbal die elk moment kan klappen, blikken omver schieten met een waterpistool of het grote zeeslag spel met water ballonnen. Nadat iedereen genoeg was afgekoeld, kennelijk lopen serieuze spelletjes altijd af met een massaal water gevecht, hebben wij geluncht. 

Na de lunch hebben wij weer verschillende spelletjes gedaan tot dat we gingen avond eten. Dit keer was iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen eten, we gingen namelijk pizza's maken! Elke Welp kreeg een stuk deeg voor de bodem en kon deze beleggen met verschillende ingrediënten totdat " zijn ideale " pizza was gemaakt. De pizza werden vervolgens op de barbecue gebakken. Het resultaat mocht er wezen want iedereen had een zalige pizza.
Na de het avond eten even opruimen en dan snel voorbereiden voor de bonte avond waar iedereen een sketch opvoert. 

De bonte avond werd gepresenteerd door Jansen & Janssen en deze werden op hun beurt aangevuld door fantastische sketches van de verschillende Welpen nesten.
Na veel gelachen te hebben was het ook dit keer tijd om naar bed te gaan. Op naar de laatste dag! 

Vrijdag

Op Vrijdag 9 juli 2010 werd de dag niet anders dan de andere dagen gestart met ochtendgymnastiek en het ontbijt. Hierna gingen de Welpen al hun spullen in de slaapzaal opruimen en inpakken zodat dit aan het einde van de middag niet meer hoefde te gebeuren.
Toen alles ingepakt was zijn wij naar het zwembad gegaan. Hier hebben wij het grootste deel van deze laatste dag doorgebracht. Met alle Welpen in het bubbelbad, baltikkertje in het buitenbad of zo snel mogelijk in de glijbaan naar beneden, het kon allemaal.

Toen het lunch tijd was hebben wij in de ligweide van het zwembad een frietje, kroket/frikandel en wat fris genuttigd. Daarna weer gezwommen en gespeeld in het zwembad tot het tijd was om terug naar het kamp terrein te gaan.

Hier aangekomen gingen we het eten klaar maken voor de barbecue, het kampvuur werd hoog opgestookt, de briketten erop en met tegels maakte wij onze eigen ideale barbecue. Toen iedereen zijn buik vol had van het eten hebben wij alles opgeruimd.

De kampafsluiting vormde het echte einde van het kamp, de ouders waren ondertussen al toegestroomd en de Welpen konden ze op hun beurt een rondleiding geven over het terrein waar wij die fantastische week hebben gehad!

groet de Welpen leiding 

Klik hier voor het fotoalbum van het Welpen kamp: Kuifje en het geheim van Schiedam.

Facebook