Welpen

UPDATE: 15-07 Welpenkamp 2012 De farao’s van het oude Egypte…

8 juli 2012

Welpenkamp 2012 De farao’s van het oude Egypte…

Eindelijk is het dan zo ver, het jaarlijks terugkerend zomerkamp van de welpen van Van Speijk in Zoetermeer, dit jaar in het teken van de farao’s van het oude Egypte. Via dit logboek blijft u op de hoogte van de activiteiten van uw zoon en zijn belevenissen.

Zaterdag 07-07-2012

Zaterdag zijn wij vertrokken naar Zoetermeer, eenmaal aangekomen op de plek des plekken Scouting Impeesa te Zoetermeer keken de Welpen hun ogen uit van de ruimte die tot hun beschikking staat tot  het einde van de week. Het gebied om het gebouw heen heeft veel weg van ons eigen Jeugddorp en biedt volop speel plezier. Met een grote kampvuurkuil en een mooi grasveld om op te voetballen of Hollandse Leeuwen te spelen.

Het gebouw zelf is een zeer ruim en open gebouw. De welpen slapen allemaal bij elkaar en hebben nu al de tijd van hun leven (hierdoor is de leiding ’s morgens om 6:00 al wakker). Verder beschikken we over een ruime eet- en speelzaal.

Nadat alle spullen waren uitgepakt was het tijd om alles uit te pakken en hebben de Welpen hun matje en slaapzak uitgerold, (voor de goede nachtrust zullen we zo maar zeggen).

Hierna hebben wij alle welpen een rondleiding gegeven over het gebied en door het gebouw.

Hierna was het tijd voor de officiële opening van het kamp en waren de welpen en leiding  in volornaat thema kleding aanwezig.

Na deze kamp opening was het kamp officieel geopend en hebben wij ons aan het avondmaal vergaart, soep met broodje knakworst. Na dit avondmaal was er een ongekende interesse in voetbal en hebben alle welpen anderhalf uur gevoetbald samen met de leiding en erna tegen de leiding :S.

Toen alle welpen op bed lagen hebben de Egyptisch goden besloten dat Jelle de welp van de dag is geworden, omdat die gewonnen heeft met het avondspel.

Met dank aan SDK-kinderopvang voor het ter beschikking stellen van een bus voor het vervoer van materiaal

 

Zondag 08-07-2012

Zo daar is die dan de tweede dag van het welpenkamp 2012 van Van Speijk. Na een goede nachtrust voor de welpen was het tijd voor het welbekende ochtendritueel, ochtendgymnastiek, even rekken en strekken.

Na het ontbijt hebben de welpen even lekker buiten gespeeld en iets voor hun zelf gedaan, na het middag was het tijd voor het beschilderen van borden, dit werd gedaan in het Egyptische thema. 

Na het avondeten wat bestond uit rijst en kip met groente hebben de welpen het park ten zuiden van de kamp locatie bezocht en daar spelletjes gespeeld. 

Na deze spelletjes zijn we terug gegaan voor een Faraoraad. Dit gebeurde in de welversierde kampvuur kuil alwaar de welpen kennis hebben mogen maken met Cleopatra. Tijdens deze Faraoraad is besloten dat Tijmen welp van de dag is geworden.

 

Maandag 09-07-2012

Op de derde dag van het welpenkamp is er uiteraard ochtend gymnastiek om lekker even wakker te worden.

We gaan nu even aan tafel we schrijven zo weer verder... zo we zijn er weer ;)

Maandag hebben de welpen de hoofddeksels beschilderd zoals ze dat in het oude Egypte ook deden, net als de borden gooiden de welpen al hun fantasie in het schilderen en zijn er zeer mooie doeken uitgekomen. Er is ook nog levend Stratogo gespeeld en hebben we het park nog onveilig gemaakt. In de avond was er de gebruikelijke Faraoraad en kwam naar voren dat Luc de welp van de dag is geworden wegens zijn goede inzet.

In de avond is de helft van de welpen groep gedropt, de andere helft heeft een raad spel gespeelt.

 

Dinsdag 10-07-2012

Na het altijd gezellige ochtendgymnastiek was het tijd om te ontbijten. Hierna hebben wij een smokkelspel gespeeld in het park, in Egyptische stijl.

In de middag was het tijd om middag te eten en hebben wij een met behulp van een schatkaart die verkregen was via de leiding een schat speurtocht gelopen. Op deze woeste tocht dwars door de duinen en hoge bergen kwamen wij de nodige wilden dieren tegen, wilde bizons.

Toen de speurtocht eenmaal gelopen was kwamen we op een doodlopende plek uit met maar 1 hint, een kraan. Dit betekende dat in de buurt van die kraan de schat zou moeten liggen. Na een hoop gezoek hebben de welpen Rick en Marien de schat gevonden en in het bijzijn van de andere welpen geopend. 

In de avond werd de andere groep gedropt en hebben de weg weer terug gevonden ;)

 

Woensdag 11-07-2012

Na het alweer welbekende ochtendgymnastiek was het tijd voor het altijd voedzame ontbijt.

Het is vandaag woensdag stad dag, gehakt dag was gisteren ;). De welpen hebben het centrum van Zoetermeer onveilig gemaakt en hebben zich prima vermaakt in de stad Zoetermeer. Vooral de snoep, speelgoed en gameszaken hebben goede zaken gedaan ;)

Na deze excursie naar het centrum van Zoetermeer was het lekker even vrij uitwaaien en spelen. 

Als avond eten aten wij pannekoeken, superlekker en om je vingers bij af te likken. Na het avond eten wat om 17:00 al plaats vond was het tijd om richting het jawel.... circus te rijden. Circus Renaissance om precies te zijn, ze waren toevallig in de stad en wij als leiding wilden deze kans niet laten liggen voor de welpen. 

De welpen hebben zich tijdens het circus uitstekend vermaakt en vergaapt aan al het moois. Zie hiervoor de foto's!

Donderdag 12-07-2012

Omdat we redelijk laat terug kwamen van het circus lees rond 0:15 hebben we met zijn allen lekker uitgeslapen ;). Na dit uitslapen was het meteen tijd voor de faraoraad waar werd besloten dat Onno die dag de welp van de dag zou zijn.

Na het ontbijt wat redelijk laat was, was het tijd voor de sportdag, hierbij waren er wel 20 spellen waar de welpen uit konden kiezen. 

In de middag is er ook nog een film gekeken, Asterix en Cleopatra, een tekenfilm. Na deze lachwekkende en leuke film was het tijd voor de barbecue met lekker hamburgers, salades en frikadellen.

Als laatste avond van het kamp was het aan de welpen om een sketch te verzinnen voor de goden maar ook om de rest te vermaken. Er kwamen een hoop moppen voorbij en een paar coole goocheltrucs. Na een geslaagde laatste avond gingen de welpen naar bed voor de laatste dag kamp.

Vrijdag 13-07-2012

Daar is die dan, de laatste dag van het welpenkamp 2012. Nadat er ontbeten was en ingepakt was het tijd om naar het zwembad te vertrekken. Hier hebben wij de gezwommen en een lekker patatje gegeten met frikandel dan wel kroket of kaassouflé.

En toen kwamen de ouders de welpen weer ophalen.

Zo dat was die dan, welpenkamp 2012 zit er op, maar niet getreurt volgend jaar gaan we met de welpen weer op kamp en maken we er net zo'n gezellig kamp van als nu, tot volgend jaar!

 

Welpenleiding Van Speijk 

 

Meer foto's vind u hier

 

Facebook