Welpen

UPDATE (4 juli 2011):Zomerkamp Welpen Aalst-Waalre 2011.

2 juli 2011

Zaterdag 2 juli 2011.

Vandaag, zaterdag 2 juli, zijn wij weer op zomerkamp gegaan! 

De bestemming dit jaar is Aalst-Waalre. Een fantastisch clubhuis midden in de bossen onder de rook van Eindhoven. 

Na aangekomen te zijn op het kampterrein zijn we gelijk de bossen ingegaan. Daar hebben gespeeld op de heide, Detective, Levend Dammen, Hand in de mand en de bal is voor?, Het doolhofspel(kat en muis) en nog vele meer. Nadat we een tijd op de heide waren geweest en wat gedronken hadden zijn wij verder de omgeving gaan verkennen. Via een boswandeling kwamen wij bij een groot meer. Een meer dat is ontstaan door het afgraven van de grond. 

Na een wandeling om het  meer hebben wij nog een tijd gespeeld op ee strandje aan het meer. De welpen konden vrij spelen en volledig hun gang gaan.

Toen het etentijd was zijn wij weer terug gegaan naar het clubhuis en hebben wij genoten van een oermaaltijd, jawel een oermaaltijd. Wat houdt dat precies in? Een versgebakken kip, groentes, en heerlijk bereid brood.

Na het eten hebben we ons terrein zelf verkend. En nu, as we speak, zijn de welpen lekker vrij aan het spelen op het enorme terrein wat om het clubgebouw ligt.

Tot zover dag 1 van het kamp. Een actief en leuk begin van het kamp!

Zondag 3 juli 2011.

De eerste keer dat we wakker werden op de kamplocatie, en dat was best vroeg! Als welpen wakker worden dan hoor je dit direct, de leiding was dus uiteraard ook vroeg uit bed.

Na het ontbijt zijn we gaan spelen. De welpen mochten in de nabije omgeving van het clubgebouw spelen. Er werden hutten gebouwd, gevoetbald, getennist en nog veel meer. Het was superlekker weer waardoor we heel de dag buiten actief konden zijn. In de middag hebben we in het bos een smokkelspel gedaan en een leven stratego, althans de oertijd versie er van.

Toen was het alweer tijd om te eten. De kookstaf had weer een lekkere maaltijd klaargemaakt! 

Na het eten kwam het spannendste van de dag. Drie van de vijf nesten zouden namelijk vanavond gedropt worden. Terwijl de overige twee nesten spelletjes gingen doen werden de welpen die gedropt zouden worden naar de droppingslocatie gebracht. En zoals bij een echte dropping ging de blinddoek op zodat niemand meer wist waar we heen gingen. Bij de droppings locatie aamgekomen begon de speurtocht naar het kampgebouw. Welke weg zouden we moeten nemen? Links, rechts, of rechtdoor? Uiteraard liep er tijdens de dropping ook leiding mee om een oogje in het zeil te houden. Maar de welpen hebben de weg natuurlijk helemaal zelf gevonden, althans met een klein beetje hulp.

Na ruim een uur gewandelt te hebben kwamen we aan bij het kampgebouw en daar werden wij verwelkomt met een kampvuur in de kampvuurkuil. De welpen die niet gedropt waren hadden dit kampvuur mooi groot gemaakt zodat als de gedropte welpen terug zouden komen deze bij het kampvuur konden gaan zitten.

Bij het kampvuur kreeg iedere welp de gelegenheid om in zijn schriftje zijn avonturen op te schrijven en toen was het tijd om richting bed te gaan.

Einde dag 2. 

Maandag 4 juli 2011.

Door welp Onno en de leiding.

Ons dagelijkse ochtend ritueel bestaat uit tandenpoetsen, slaapspullen opruimen, ontbijten en het oooooo zo fijne ochtendgymnastieken. Iedere ochtend moeten wij in onze pyjama oefeningen doen zodat de spieren los komen. 

Na het ontbijt moesten wij in ons complete uniform aantreden voor het clubgebouw. Wat wij gingen doen was nog een raadsel. Toen de leiding er ook was zijn gaan lopen naar Aalst. Hier mochten wij onze mee gebrachte euro’s uitgeven. Heel toevallig was er ook een kermis waar ze hele lekker snoepjes verkochten.

Nadat wij vermoeid zijn terug gekomen van het shoppen mochten wij met onze waterpistolen spelen. De leiding had een zwembad neer gezet waar wij in mochten. De leiding speelde vals want zij hadden de tuinslang gepakt, dit was niet eerlijk. Gelukkig waren wij met meer en door goed samen werken werd de leiding ook kletsnat.   

Vandaag zijn wij gedropt in niemandsland. Wij wisten totaal niet waar wij waren, volkomen gedesoriënteerd moesten wij de weg terug vinden naar het clubhuis. Gelukkig vergezelde Ka en Baloe ons, helaas hadden deze geen toegevoegde waarde voor ons avontuur. Ze zeiden heel de tijd “wij weten ook niet waar we zijn, we volgen jullie”. 

Einde dag 3.

 

Meer foto's en dagverslagen volgen!

Klik hier voor de foto's!

Groet,
De Welpenleiding. 

Facebook