Scouts

Weekend "outdoor koken"

10 april 2011

zaterdagochtend! Een nieuwe opkomst, alleen deze keer wat langer. We zullen dit weekend ons focussen op het outdoor koken oftewel het koken boven open vuur niet zomaar een open vuur maar een heuze klei oven.

Voordat we begonnen aan deze behoorlijk arbeidsintensieve klus waar aardig wat uurtjes (en modder) in gestoken werd hebben we Kevin geinstalleerd.

Later kon er doormiddel van wat hulp van de leiding en receptenboekjes een menu door de patrouilles zelf worden samengesteld en bereid.

Tussendoor is één van onze leiding Jim eindelijk geinstalleerd binnen de groep.

Natuurlijk moesten ook boodschappen gedaan worden onder leiding van 2 begeleiders en de patrouilleleiders zijn we naar de AH gegaan om deze te plunderen. Hierna kon er "wild" gekookt, gebakken, gegrild en gebraden worden wat na de ravage die we aantroffen ook zo gebeurde, maar de resultaten waren toch nog erg smakelijk. We konden wel van outdoor culinaire hoogstandjes spreken. Hierna moest er afgewassen worden en opgeruimd wat allemaal erg snel onder lekkere muziek gebeurde.

Toch was het al redelijk laat en konden we nog 1 spel doen, een vertrouwensspel met een echt gasmasker! Deze was wel afgeplakt en je moest dan ook op je maatje naast je vertrouwen dat deze je veilig door een parcour heen loodste.

Toen konden we eindelijk onze warme snurkzak opzoeken... of toch niet? POMPOMPÒÒÒM!!! midden in de nacht moesten de scouts dan toch hun warme slaapzakjes uit! Wat best wel vervelend is natuurlijk vooral als je een blinddoek om krijgt in een auto wordt gezet en je ergens gedropt word! Gelukkig was de weg naar huis makkelijk te vinden omdat er aluminiumfolie uit bomen, paaltjes, bankjes en dergelijke groeide! Vrij snel hadden zij de weg naar hun warme tentjes weer gevonden en konden zij na een lekkere snack en drinken hun welverdiende nachtrust hervatten. 

Zondagochtend... Wat een herrie is dit nou weer blijkbaar moeten we onze tent uit want met harde muziek worden de scouts wakker gemaakt. Nog het zand uit de ogen wrijven, jezelf een beetje opfrissen en rustig met een eitje ontbijten. Daarna tenten afbreken en opruimen. Om vervolgens nog een laatste spel te spelen waarmee dit weekend tot een goed einde word gebracht.

Facebook