Explorers

Weekendje 'stoom'bad

10 mei 2013

Het derde weekendje alweer van dit jaar, dit keer gee sportief weekend maar een heerlijk lui weekend. De bedoeling was om lekker te gaan liggen dobberen in een stoombad. van het stoom kwam weinig terecht maar van het bad dan weer wel. 

Het begon allemaal zaterdag ochtend om 9 uur toen we begonnen met een bak koffie, daarna werd het bad in elkaar gezet. Dit kostte zo ongeveer 45 minuten, zeker nadat we wisten hoe alles moest omdat de instructies op de doos in het Grieks en Russich stonden. Toen het bad stond kon het water er in. 2 slangen, 1 met warm water uit de keuken de ander met koud water dat werd omgetoverd tot warm via het spellokaal en het vuur. Via een verwarmer in het vuur waar het water door heen werd geleid kregen we op die manier warm water. In de tussentijd dat het bad werd gevuld moest er dus op het vuur worden gelet. Potsje hockey en gevoetbald werd er ook nopg gedaan en de boodschappen moetsne ook wordne gedaan. Na zo ongeveer 6 uur konden we dan het water in. Iedereen had het water gevonden maar het was nou niet daverd heet dat we dachten die houd het zo vol tot vanavond, dus werd er met dank aan Koen (scouts leiding) die met het idee kwam een tent gebouwd waardoor werd gehoopt dat het bad warm zou blijven. Het bad was niet zo warm dat het stoom er gewoon vanaf kwam, in plaats daarvan was het gewoon een lekker tempratuurtje om lekker in te luieren. 

Nadat er was gegeten ging iedereen weer even het ba dij voor een avonddipje. Toen dit was gebeurd werden en nog twee films gegeken in het stamlokaal. De eerste was Inglorious bastards, een fictief Tweede Wereld oorlog film. De tweede film was het waar gebeurde verhaal 127 hours waarbij iemand zijn arm af snijd om bevrijd te worden van een rostblok die hem klem houd tijdens een hike. Na deze twee films was iedereen moe en werd het tijd om naar bed te gaan.

Op zondag werd er niet zo heel erg veel gedaan het was voornamelijk opruimen en naar huis gaan. Dit jaar staat er voor de explorers nog een weekend op het programma een kanoweekend. 

Bekijk alle foto's hier.

Facebook