Scouts

Weekendje hiken door de Hollandse Biesbosch

26 januari 2015

Toen de gordijnen zaterdagochtend werden opgedaan lag er sneeuw en menig scout zou toen gedacht hebben 'dat wordt koud vannacht'. Want de scouts zouden die nacht in een tent overnachten. Waar die tent zou staan wisten de scouts nog niet, er moest naar toe gehiket worden.

Rond de klok van 10 uur waren al de scouts er en kon om het kwartier een patrouille vertrekken. De tocht zou de scouts naar de andere kant van de Nieuwe Merwede brengen. Het pondje moest dus gepakt worden. Het eerste deel van de hike naar het pondje liep door Stadspolders het tweede gedeelte naar de overnachtingsplek een paalcamping. Vanwege de lange afstand tot aan 25 kilometer was het nog maar de vraag wie dat zou halen. Niet alleen was de afstand fysiek zwaar en tel daar nog een rugtas bij op ook mentaal was de hike loodzwaar. Na het pondje moest er een weg gelopen worden van 9,6 kilometer lang met af en toe een bocht erin, meer was er niet.

Voor de patrouilles van Onno en Tijmen was de afstand teveel. Deze twee patrouilles moesten opgehaald worden in verband met moeheid en dat het al donker begon te worden. Alleen de patrouille van Kevin wist de eindstreep lopend te halen. Niet volgens de corecte route, maar ze wisten er wel te komen.

Toen iedereen er was kregen de scouts een warm kopje thee. Nadat alle tenten waren opgezet kon er gegeten worden. Het avondmaal bestond uit erwtensoep en een vage combinatie van: pasta carbonara, pasta pesto en nasi goreng en dat allemaal door elkaar omgetoverd in een soort van soep. Boven verwachting uit bleek dit nog best wel lekker te zijn.

Na een spelletje Weerwolven van Wakkerdam (wat verrasend is een soort gelijkspel eindigde) was het tijd om de warme slaap zak in te duiken voor wat een koude nacht zou worden.

Al om 6:30 ging de wekker. De tenten moesten worden afgebroken en in de auto worden geladen. Wanneer dit gedaan was kon er ontbeten worden en konden de tassen daarna weer op de rug.

De terugweg was een stuk korter. De eindstreep lag namelijk niet bij Van Speijk maar bij het pondje aan de Dordrecht kant. Met zijn alle liepen de scouts weg van de paalcamping en kwamen ook met zijn alle van de boot af om weer terug naar huis te gaan en een warme douche te nemen.

Het was een zwaar weekendje voor de scouts, mede door de lange afstand en het weer, maar het is zeker voor herhaling vatbaar.  

meer foto's zien? die zijn te bewonderen in het fotoalbum.

Facebook