Scouts

Weekendje 20-22 maart

25 maart 2009

Afgelopen weekend hadden de scouts een ouderwets lang weekendje! In aanloop naar de RSW (de Regionale Scouting Wedstrijden) lag het accent naast de nodige lol vooral op vaardigheden. Zo zijn we vrijdagavond na het opzetten van de tenten begonnen met een spoed-cursus EHBO. De scouts weten nu alles van Rautek, Heimlich, de mitella en ook een vuiltje in het oog. Daarna hebben we rustig een filmpje gekeken.

Zaterdag was de opdracht om een brug te bouwen.

Uiteraard ziet het eindresultaat er nooit zo mooi uit als op het plaatje, maar het mocht er wezen! De brug heeft het gehouden en niemand is in het water gevallen. De laatste vaardigheid van het drieluik waren de routetechnieken. Het feit dat het avondeten in een afgesloten koffer zat, waarbij de scouts de cijfercombinatie via routetechnieken moesten achterhalen, bood een goede stimulans!

Ook het koken van avondeten ging verrassend goed. Vooral Chris stond als een ware chefkok achter pannen. Na het gebruikelijke potje binnenhockey, was het tijd om te gaan lasergamen. Van Speijk beschikt namelijk over lichtgevoelige kastjes, die gaan piepen als je er met je zaklamp op schijnt. Als ware guerilla's kropen de scouts door de bosjes...

De avond hebben we afgesloten met een kampvuurtjes om wat frikandellen boven te bakken. De volgende ochtend was het alweer afbreken geblazen. Het weekendje hebben we afgesloten met een handelsspel met de Dordtse Handelsraad. Een prachtig introductiefilmpje van Thijs maakte een vette knipoog richting de VOC.

Foto's zijn ook op de website te vinden.

De scoutsleiding

Facebook