Welpen

Weekendje 1/2 mei

6 mei 2009

Vrijdag 1 mei 19.10 Het is rustig op 't Kruitvat. Baloe en Kaa liggen met een vaandrig in bad, lekker van het heerlijke weer te genieten. Er is niets beter dan gewoon buiten in bad te liggen. Chill vliegt binnen zonder te tjirpen, want onze Chill heeft last van d'r keel. Akela schuivelt de voordeur door om vervolgens een bord wolvenvoer (Lees: pasta) naar binnen te schuiven op de bank die al in de zon was gezet. Vast geen toeval.

Daar komt die dan, de eerste welp... En je weet wat ze zeggen over welpen; als er 1 welp in het clubhuis is, volgt de rest van de horde. Nu viel op dit weekend de horde mee; een welp of 10 telden we. Goed, maar eens beginnen met het programma dan. De tenten waren al opgezet dus de welpen hoefde alleen hun spullen voor de nacht klaar te leggen en terug te komen in hun zwembroek. U begrijpt dat dit toch nog wel een goed uur kan duren, zodat de vogel, slang, beer en wolf nog eens beraad konden houden over hoe ze de komende nacht het de welpen zo zuur.. (uhm) leuk mogelijk konden maken. Na het watergevecht(oordoppen in/waterpistool gevuld) tussen welpen onderling, en de welpen tegen de leiding was iedereen kletsnat en dus klaar om in bad te gaan. U vraagt zich af; 10 welpen en de leiding in 1 bad..?! En dat gaat goed? Nu kan ik u zeggen dat er niemand verdronken of vermist is, dus dat ging inderdaad goed. Prima zelfs. Plek zat.. volgende keer wellicht een idee om een bad te maken met ouder en kind. Na onze cocktail (water + limonade) opgedronken te hebben in bad was het toch echt tijd voor de welpen om te gaan slapen. En dus mocht iedereen zijn pyama aan trekken en in de tent gaan liggen. De verder details van deze nacht zal ik u niet vermelden, maar toch viel het een zekere slang op dat toen hij langs de tent van de welpen kroop er een vreemd luchtje en windje vanaf kwam.. dat doen ze thuis zeker ook?

Zaterdagochtend, uur of 9. Akela en Baloe worden naast elkaar wakker (op verschillende banken welteverstaan).. Chill staat in het stamlokaal. "Goedemorgen jongens", tjirpt ze zachtjes. Dat verwacht je dus niet.. Wonder boven wonder zijn alle welpen tot 9 uur in hun bed gebleven! Hoezo kinderen kunnen niet uitslapen? Na deze heerlijke nachtrust was het tijd voor ontbijt en om de spullen in de tent op te ruimen. Hierna werd er getafelvoetbald, gesjoeld en 'waterfles-afgooi/voetbal-spel'. Het weekendje werd nog afgesloten met een potje Hollandse Leeuwen om oude tradities toch niet te laten verwateren.

Facebook