Welpen

Verslag woensdag

16 juli 2009

Het is al weer woensdag.. wat gaat de tijd toch snel. Na het standaard ontbijt hebben de welpen het ganzenpad gelopen (ontdekkingstocht in de natuur bij onze buurnatuurbezoekerscentrum 'Klein profijt').

Na alle beestjes/planten te hebben ontdekt in real life, was het tijd om even het zogenaamde jeugdlokaal van dichtbij te zien; met microscopen, computers en gewone old school kleurplaten werden de laatste nieuwtjes van de natuur door hun weet gemaakt. Of deze nieuwe vergaarde kennis daadwerkelijk gebruikt gaat worden is voor eenieder de vraag, maar een vermakelijke ochtend was het zeker.

Omdat de afgelopen nacht voor een paar net iets te veel van het goede was, werden alle welpen naar de slaapzaal gestuurd om daar even een middagdutjes/rustmomentje te pakken. Erna mocht weer eens 'vrij gespeeld' worden om de hut toch nog wat mooier te maken dan hij al was, perfectionisten...

Als avondeten stond er weer iets nieuws op het program; sushi. Het voorgerecht bestond namelijk uit dit Japanse hapje. Dat alle welpen het geprobeerd hebben is het vermelden waard, dat niet alles ook helemaal in het mondje ging nemen we dan ook voor lief. Erna kwam er mie met gemengde groenten (brocoli, boontjes, ui, paprika, champions en nog veel meer groenten verstopt) als hoofdgerecht. Toetje bestond uit een lekkere vlaflip.

Als avondspel werd er het bekende spel, Levend Stratego, gespeeld. Dit keer uiteraard een Galische variant. Omdat iedereen zijn longen toch wel uit zijn lijf had gelopen was het moment daar om het bedje op te zoeken en in diepen dromen te verzinken.

Facebook