Welpen

Verslag donderdag

18 juli 2009

Na van een allerlaatste ochtendgymnastiek te hebben genoten mochten de welpen aanschuiven voor het ontbijt. Donderdag was dan ook de dag van het ontbijt. Want, dat een ontbijt ook en feestmaal kon zijn wisten de welpen (en de leiding) nog niet. Maar omdat er 3 welpen(Daniel, Tom en Ramon(echt jarig op de 16e) een traktatie mee hadden, werd het ontbijt aangekleed met slingers en balonnen en was er voor de 3 mannen een lekker versierde boterham en prachtig zangwerk. U wilt een feestontbijt? Wij zijn te verhuren via 0625572303

Er moest veel gegeten worden, niet alleen omdat welpen met hun gedrag zowiezo veel verbranden, maar ook omdat de Galische Spelen vandaag volbracht moesten worden. Liefst zo goed mogelijk om de Romeinen te verslaan, je weet immers nooit waar ze zitten...

In de ochtend werden er 'droge' spellen gespeeld; helm werpen(variant blik werpen), menhir dragen, everzwijn gooien en vismarkt(geblindoekt met een vis de prijs bepalen). Tussendoor kwam er nog een traktatie van Daniel, die vlak voor het kamp jarig was geweest.

Na de lunch kwamen de water spelletjes uit de kast; put dempen(men neme spons, 2 teiltjes en 1 welpennest) en waterballon overgooien om het teamverband binnen de nesten tot een maximum te pompen. Als klapper op de vuurpijl mochten de welpen van de zelf gebouwde glijbaan af. Schrikt u niet ouders, Baloe (en rest van de leiding) is er ook vanaf geweest en hij hield het. In deze glijbaan mochten de welpen niet met zijn allen tegelijk en 'opstoppertje' spelen, maar de foto's die we ervan hebben gemaakt waren er niet minder om.

Als avondeten hebben we het stoepsteengrillen weer uit de kast gehaald. De stoepsteen in kwestie stribbelde in het begin tegen, maar toen hij eenmaal warm was hebben we er heerlijke broodjes hamburger/frikandel/vegaburger en tofuburger van gemaakt. Gepofte aardappel en salade erbij en men heeft een maatlijd. Als toetje de banaan met hagelslag in het vuur zodat alles lekker smelt, heerlijk.

Op het allerlaatste moment mochten de gidsen nog even al hun toverdrank ingredienten halen om in de grote ketel te doen, zodat we de volgende dag een heerlijke toverdrank zouden hebben.. Maar een nachtje over slapen dan.

Facebook