Algemeen

Verbouwing!

14 januari 2017

Beste leden en ouders,

Als u niet bij de nieuwjaarsreceptie was, dan heeft u waarschijnlijk het nieuws gemist dat wij grootste plannen hebben met ons clubhuis “Het Kruitvat”.

Het Kruitvat is gebouwd in 1962 tot 1964 en staat er nu dus al bijna 55 jaar. Het voelt als een oude jas, veilig en vertrouwd. Ruikt ook een beetje zo, maar toch ben je soms toe aan iets nieuws.

Een van de meest inefficiënte ruimtes is onze keuken. We hebben daarom het plan opgevat om deze grondig aan te pakken en zelfs te verplaatsen. Waarbij we tevens een aantal andere lokalen in dat deel van het gebouw een flinke opknapbeurt geven.

Zoals u ziet op de tekening (en als u ons gebouw een beetje kent), schuiven we de gevelwand een stukje op en trekken die gelijk met de buitengevel van ons materialenhok: ‘De bunker’. Hierdoor ontstaat de nodige ruimte waarin we een nieuw lokaal en een nieuwe keuken gaan realiseren.

 Ook trekken we het leidinghok samen met het huidige lokaal van de Roverscouts.

De huidige keuken wordt bij de hal getrokken en krijgt een achteruitgang, waardoor we de deuren in het spellokaal minder vaak hoeven te gebruiken. Scheelt in de stookkosten en het vuil dat we naar binnen lopen.

Een deel van dit werk hebben we uitbesteed aan een aannemer, maar we zullen heel veel zelf moeten gaan doen. ALLE hulp is daarbij welkom. Als u eens een paar uurtjes over hebt en bent handig met een sloophamer, verfkwast of anderszins, dan horen wij u graag!

Toen in 1962 het clubhuis gebouw werd, hield men diverse acties om een en ander te financieren. Waaronder de verkoop van luciferdoosjes.

Dit keer hoeft dat niet. We hebben van de gemeente Dordrecht een investeringssubsidie ontvangen en samen met een bedrag van een sponsor en eigen middelen kunnen we deze verbouwing financieren. En, ik herhaal het maar even, gaan we veel zelf doen waar we alle hulp bij kunnen gebruiken!

Als u vragen heeft over de verbouwing? Stel ze gerust via het contactformulier hier op de site.

 

Facebook