Explorers

Van Speijk kwam, zag en schoffelde neer

10 mei 2009

Dat het druk was rond een uur of half 2 rond het clubhuis zal u niet verbazen; zowel de welpen, verkenners als de rowans hadden tegelijk opkomst. De reden hiervoor was dat alle leden van de leiding+ aantal lieden van de stam die morgen een brandbluscursus hebben gehad.

Dat wij met de jongens vaak een vuurtje maken weet u al lang; dat daar behalve bij Van Speijk nog wel iets mee fout kan gaan weet u ook. Om het toeval toch uit te sluiten heeft de leiding geleerd wat je nou moet doen als er een pan frituurvet in de fik staat (water op gooien, zoveel mogelijk!) en hoe je het beste een jeugdlid kan blussen (waterslang in zijn mond om van binnenuit te blussen). Alle gekheid op een stokje, het was een zeer nuttige ochtend.  

Om er ook een nuttige middag van te maken hadden we met alle groepen afgesproken om de bosjes naast de kampvuurkuil een kopje kleiner te maken, om daar ruimte te maken om een vaste plek te creeren om te hakken/zagen/kleine vuurtjes te maken. Naast deze mega job stond ook nog het leegscheppen van de kampvuurkuil op het program. Geen geringe klus kan ik u zeggen. Welpen stonden met scheppen, spatels, harken, zeven en gewoon met de handjes zware arbeid te verrichten. Met de steun van alle jeugdleden die hard, maar dan ook echt heel erg hard hebben om deze job klaar te krijgen. Super! De kampvuurkuil is nu leeg van grind en de bosjes zijn helemaal kaal en klaar voor de tractor/maaimachine/sloopapparaat die alles helemaal met de grond gelijk gaat maken, zodat er weer gras kan gaan groeien. Dit is niet het laatste kluswerk dat op en rond 't Kruidvat moet gebeuren; volgende week (16 mei) is er weer een klusdag, alleen nu voor de ouders. Zouden die zich ook zo hard inzetten.. we zullen zien!

 

Facebook