Roverscouts

Turkse opkomst

10 mei 2010

Turkse opkomst

Zo, dat is een lange tijd geleden, dat wij als pivo’s hmmm Roverscouts een opkomst hebben gehad die ook daadwerkelijk voorbereid was. Het idee was een Turkse opkomst te organizeren met allerlei Turkse gewoontes en versnaperingen.

Het begon allemaal met zelf gemaakte munt thee en Turkse muziek. Simpel weg gewoon wat munt blaadjes in een glas en er kokend water over heen gieten. Beetje roeren, en je hebt je eigen zelf gemaakte “Turkse” munt thee heerlijk!

Na de thee was het tijd om het Turkse gerecht voor te bereiden. De naam was onduidelijk maar dat doet er niet toe. Het gerecht was heerlijk. Ik zal wel even vertellen wat er inzit. Het is rijst met spinazie, feta, ui, munt, knoflook en nog veel meer. Daarnaast was er ook Turks gehakt. Dit was gehakt met munt wat een erg lekkere smaak gaf. Nadat dit heerlijke gerecht genuttigd was, was het tijd om uit te buiken. Ongelofelijk wat was het lekker, vandaar dat we ook lang moesten uit buiken omdat we zoveel gegeten hadden.

Toen was het tijd voor het toetje. Turkse yoghurt met walnoten en honing. Een geniale combinatie. Als na nog een munt thee of voor de liefhebber een Turka Cola.
En toen was daar het momant su premme. De waterpijp met appelgebak, iets wat natuurlijk niet mag ontbreken op een Turkse avond. De waterpijp hebben we zelf gemaakt en deed het erg goed.

Verder was er nog baklava en munt thee.

Gr. Leroy 

Foto's: hier

Facebook