Welpen

Sinterklaas opkomst welpen 2011

3 december 2011

Sinterklaas word begroet en verwelkomt De piet Welp bij de SInt Welp bij de Sint Ze doen het. Cool

Vandaag was het eindelijk zo ver. Sinterklaas komt op bezoek. De eerste ongeduldige welpen waren al vroeg aanwezig om niets te moeten missen, wat eigenlijk heel begrijpelijk is voor zo'n speciale en belangrijke persoon.

Een van onze leiding werd gebeld met de vraag om de vlag omhoog te hijsen, dit omdat wegwijs piet de weg waarschijnlijk even kwijt was. Hierdoor waren de welpen inspanning, maar we vertelden ze ook dat als we hard genoeg zingen ze ons ook kunnen horen en vanzelf op het gezang afkomen. 

Na heel hard gezongen te hebben kwam daar in de verte Sinterklaas aan, hij heeft ons gevonden. Na zijn ontvangst zijn de welpen binnen gaan zitten, alwaar zij zongen: "Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht." Waarna Sinterklaas zijn plekje zocht op de door de welpen versierde bank, samen met zijn twee pieten.

Na voor nogmaals voor de Sint een liedje gezongen te hebben ging het grote boek open. Iedereen was muisstil, wat zou er in staan? Een aantal welpen werden naar voren geroepen en werden beloont met pepernoten en andere lekkerneijen die zij kregen van de Sint. 

Nadat Sinterklaas was uitgezwaaid, was er een probleem, waar zijn de cadeautjes? Gelukkig kreeg SharreKhan een telefoontje van zwarte piete en die vertelde dat hij de zak cadeautjes in de gang heeft laten staan. Gelukkig ze staan :)

Nadat de cadeautjes waren uitgedeeld moest dit cadeautje natuurlijk gelijk worden uitgetest, ze doen het!

Hierna hebben de welpen nog warme chocomelk gedronken en leuke spelletjes gedaan. 

Gelukkig hoefde niemand mee naar Spanje.

Tot volgend jaar Sinterklaas.

Klik hier voor meer foto's gemaakt door Van Speijk

Klik hier voor de foto's gemaakt door Arooda

Facebook