Algemeen

Sint Joris

25 april 2010

Kampvuur

Op zaterdag 24 april 2010 hebben wij het jaarlijks terugkerende feest Sint Joris gevierd met alle speltakken.

Sint Joris is de beschermheilige van Scouting. Het verhaal van Sint Joris die de draak verslaat werd gebruikt als voorbeeld voor een Scout, die moet helpen waar hij of zij kan. Dit jaar vierde we het wat anders, jaren overwon Sint Joris op deze dag de draak, maar dit keer overwon de draak Sint Joris.

Alle spelletjes van deze dag stonden dan ook in het teken van de “ draak “, er werden draken maskers gemaakt, draken keutels gegeten, een draken ei werd in veiligheid gebracht en er is gevlogen als een draak.

Na de spelletjes hebben wij genoten van een maaltijd. Hierna zijn wij naar de kampvuurkuil gegaan en hebben wij liedjes gezongen bij het kampvuur.

Zoals elk jaar legt elk geinstaleerde lid van Van Speijk de Scout belofte opnieuw af. Sint Joris dag is namelijk de dag waarop wij dit jaarlijks herhalen. Zo herrineren wij onzelf aan de belofte die we tijdens de instalatie hebben afgelegd.

Aan het eind van de avond toen iedereen naar huis ging kreeg iedereen nog een rode tulp, deze tulp staat symbool voor de druppels bloed die Sint Joris verloor tijdens het gevecht met de draak.

Het was een erg geslaagde dag, op naar de volgende Sint Joris dag!

Kijk voor meer foto's in het foto album!

groet Shere Kahn

Facebook