Scouts

Scouts Outdoor

2 juli 2014

Dirk blaast vuur

Ter voorbereiding op het zomerkamp hadden de scouts afgelopen weekend (28/29 juni) een primitief weekendje. Dit hield in dat ze op open vuur gingen koken en alles eigenlijk buiten deden. 

Eerst was het tenten opzetten en luifels opbouwen om onder te kunnen eten. Nadat dit was gedaan konden de commando ovens gegraven worden. Een commando oven is dat er twee gaten in de grond worde gegraven, eén recht de grond in de ander schuin zodat ze elkaar tegekomen. Het gat dat recht is gegraven daar komt het vuurtje in waarboven gekookt wordt. het gat dat schuin is gegraven is de lucht toevoer voor het vuurtje. Nadat deze gergaven waren was er nog een beetje tijd voor een spelletje. Na het spelletje kon er vuur worden gestookt en gekookt worden op de commando ovens. Chili con carne werd er gemaakt. De ene patrouille deed dat heel erg snel, bij de ander duurde dat ietjes langer. 

In de tussentijd werd er nog aan de partouilles gevraagd of dat ze een tekening wouden maken voor hun schild tijdens het zomerkamp. Elke patrouille kreeg een maffia familie naam en een kleur. Zowel de naam als de kluer moesten terug komen op de tekening. In de twee opkomsten voor het zomerkamp zal er aan de schilden gewerkt worden, dan op hout.

In de avond was er eerst een kampvuur, met zelfgemaakte popcorn en een paar enge en leuke kampvuur verhalen, ook werden er een paar raadsels opgelost. Toen het eenmaal donker was, was het tijd om te lasergamen. De groep werd opgedeeld in twee groepen en kregen ieder een kastje omgehangen. Het doel was om het andere team compleet uitteschakelen, door met je zaklamp op het kastje van de tegenstander te schijnen. Hele duels werden er uitgevochten om uiteindelijk als winaar uit de bus te komen.

Na een potje lasergamen was het tijd voor bed. tandenpoetsen, gezicht wassen en dan de tent in en slapen.

De volgende morgen stond er niet veel meer op de planning. ontbijt maken op de commando ovens, tenten en luifels opruimen, nog een spelletje, lunch en dan naar huis. 

Facebook