Algemeen

Scouting Van Speijk krijgt kunstgrasveld of toch niet!

1 april 2015

Update: Zo als sommige al dachten ging het inderdaad op een 1 april grap, er komt op korte termijn GEEN kunstgrasveld te liggen op het tweede veld. 

DORDRECHT – Scouting vereniging Van Speijk uit Dordrecht krijgt een kunstgrasveld, dat is afgelopen zaterdag (28-3) besloten tijdens de leidingraad.  Het nieuwe kunstgrasveld moet tijdens de zomerstop worden aangelegd op het tweede veld.

 

Reden voor de merkwaardige switch van echt gras naar kunstgras is te wijten aan de zeurende ouders dat hun kinderen telkens onder de modder terug zag komen van scouting, vooral in het najaar.  Het tweede veld waar de ingreep plaats gaat vinden is het grote speelveld waar de scouts hun gang kunnen gaan met spelletjes zoals: Hollandse Leeuwen, voetbal, rugby en nog veel meer.

 

Het aanleggen van een kunstgrasveld zal wel ten kosten gaan van het kampeerelement binnen scouting Van Speijk. ‘Het slapen in tenten en koken op houtvuur, moeten wijken naar een ander veld’ zegt een trotse voorzitter. ‘Met de komst van het kunstgrasveld kunnen we nu het hele jaar door plezier hebben van het veld en zullen de kinderen minder vies worden, wat weer gunstig is voor de ouders’.

 

Het kunstgrasveld zal tijdens de zomerstop worden aangelegd. Reden hiervoor is dat er tijdens de zomerstop tijd is om de ingreep te plegen. ‘Tussen het einde van de zomerkampen en de start van het nieuwe seizoen zitten zes weken, tijd genoeg om dit plan uit te voeren zonder dat er opkomsten geschrapt dienen te worden’. Voor de switch wordt nog wel gezocht naar ouders die graag mee zouden willen helpen met het gras van het veld te halen, zodat daarna het kunstgrasveld neergelegd kan worden.

Facebook