Welpen

Routetechnieken oefenen

11 februari 2018

Om de drie weken zijn de welpen bezig met een opkomst waarbij het draait om scoutingtechnieken. Zaterdag 10 februari was zo'n dag dat er een scoutingtechniek op de planning stond en dit keer waren het routetechnieken. 

Routetechnieken zijn manieren waarop je naast een kaart de weg van punt A naar punt B kan vinden. Bij de scouts en de explorers worden er hele hikes meegelopen en komen de moeilijkste technieken naar boven. Bij de welpen is er simpel begonnen met kruispuntenroute en bolletje pijltje. Op deze manier hebben de welpen al de basis kennis en kunnen ze bij de scouts de technieken leren waarbij meer nagedacht moet worden.

Kruispuntenroute is een routetechniek waarbij de welpen het kruispunt krijgen te zien dat voor hun ligt met daarbij dan een pijltje waar ze heen moeten. Bolletje-pijltje is net iets lastiger wat ze weten welke kant ze op moeten, maar niet hoe het kruispunt eruit zit. Dus als je rechtdoor moet weet je niet of je bij dat kruispunt ook naar links of naar rechts kan. Hierdoor is het moeilijker te ontdekken wanneer je fout hebt gelopen. 

De welpen hebben kennis gemaakt met de stappen om routetechnieken onder de knie te krijgen dat zal zeker nog wel een keer van pas gaan komen dit jaar.

Facebook