Scouts

Regionale Scouting Wedstrijden

5 mei 2015

Elk jaar vinden in de regio Biesbosch de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) plaats, ook Van Speijk doet hier elk jaar aan mee. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) in Baarn tijdens het pinksterweekend. Zou het dit jaar na een jaar van afwezigheid weer lukken om een patrouille naar de LSW te sturen? Het is allemaal te lezen in het verslag van Onno, PL bij de patrouille van Molé. 
Op vrijdag 17 april verzamelde we op Van Speijk om daar de laatste voorberedingen te treffen en daarna konden we naar Tesra waar de RSW gehouden werd.
Eenmaal aangekomen bij Tesra (wat 400 meter lopen is) moest er eerst een groepsfoto gemaakt worden. Na de groepsfoto moesten we alle spullen te voet verder brengen naar onze slaapplek (dit was maar 100m verderop), dit was ook het punt waar we gedag tegen onze leiding moesten zeggen. Toen zijn we begonnen met het opbouwen van de frietbuil en de kampkeuken, waar Wietse op zei: Ik klim dit keer niet meer op de drie poot straks val ik alweer op mijn ...Na het opzetten en opruimen van ons kampenement konden we onze spullen in de frietbeul leggen.
Nadat de eerste punten verdeling bekend werd gemaakt, bleek het dat we derde stonden en spoorde ik mijn mede patrouille genoten aan om er nog een schepje bovenop te doen  om eerste of tweede te worden anders verliezen we van AROODA, en dat willen we natuurlijk niet. Om eerste of tweede te worden meost er een logboek gemaakt worden, waar het was nog niet bekend wie dat ging doen. Niemand wou deze belangrijke taak op zich dus heeft Onno besloten dat Tijmen deze verantwoording kreeg, vervolgens zei Tijmen: nou Ennis ga jij eens dat logboek maken, tijdens het koken haalde Wietse frikandellen te voorschijn waardoor Loet heel aandachtig ging kijken naar wat er nou op het vuur werd gelegd. Na het eten moetsen we verzamelen bij de kampvuurkuil om daar een toneelstukje op te voeren. U kent van Speijk wel, dan u kunt zeggen dat we geen kleding hadden of een toneel stukje! Maar gelukkig kwamen de helden Dirk en Loet te pas! Want Loet had thema kleding mee en Dirk wist snel een stukje te maken. Toen alle groepen zijn toneelstukje had opgevoerd moesten we naar bed toe. 
De volgende dag gingen we spelletjes spelen: waterzuivering maken, voetbal, voetbal met grote bal, vuur maken, herinneringspel en zagen. Aan het eind van de dag hebben we alles afgewassen en opgeruimd. Toen kwam de prijsuitreiking! Tijdens de prijsuitrekeing werd bekend gemaakt dat we derde waren geworden. Na een nieuwe punteltelling bleek het alsnog dat we tweede waren geworden en dat de wij naar de LSW mogen!

Kortom Ennis, Loet, Wietse, Dirk en Tijmen ik en trots op jullie , we hebben ons best gedaan zonder jullie was het niet gelukt! Tot op de LSW!!
Facebook