Scouts

Patrouillespelen

17 december 2014

Wietse for the win

De week voor de kerstviering werd de hitte tussen de patrouilles eens opgevoerd. Welke van de vier patrouilles zou de patrouillespelen winnen. De spelen bestonden uit vijf verschillende activiteiten die het beste in twee categorieën verdeeld konden worden: de lichamelijke activiteiten en het denkwerk. Per onderdeel waren er punten te verdien: 1ste: 10 punten, 2de: 5 punten, 3de: 3 punten en 4de gaf recht op 1 punt. De patrouille met de meeste punten wint. 

Er werd met de lichamelijke activiteiten begonnen. Als eerste stond dweilhockey op het programma. Uit de halve finales: Kevin-Onno en Tijmen-Niels kwamen de twee finalisten voort; Kevin en Tijmen. In een spannend duel wie als eerste zes keer de theedoek in het andere doel kreeg won, Kevin ging er met de winst vandoor. 

Trefbal stond als tweede op het programma. Ook hier wist Kevin te winnen, de patrouille van Onno werd in de finale verslagen. 

Het denkwerk, lekker de hersentjes op een zaterdag actief laten zijn, niet waar elke scout naar uitkeek, behalve Dirk. Dirk die zich bij de patrouille van Kevin zat was 'on fire' zo als de leiding het zei. 

Als eerste was er een puzzeltoch waarbij er een woord gevonden moest worden uit een paar raadsels. Niet de patrouille van Kevin wist het woord sneeuwvlokje als eerste te raden, maar die van Niels. 

Als vierde onderdeel was er levend mijnenveger. Voor de scouts was er een mijnenveld uitgelegd met maar eén route daar door heen, de patrouille die de minste mijnen liet afgaan voordat ze aan de overkant waren won. De patrouille van Tijmen wist dit in 16 beurten te doen en pakte dus de tien punten.

Als laatste stond er een quiz op het spel waarbij Dirk uitblonk. De quiz ging over van alles en nog wat. Het ging van aardrijkskunde naar sport en van kerst naar scouting. De patrouille van Kevin heeft de overwinning van de quiz voornamelijk aan Dirk te danken en kon met die tien punten ook eindwinnaar worden. 

De patrouille van Kevin pakte de winst met in totaal 36 punten. Tijmen werd tweede met 26 punten en Niels volgde kort daarachter met 22 punten. Met de patrouille van Onno ging het niet zo goed af en werde laatste met 11 punten. 

Facebook