Algemeen

Ouder- en kindbarbecue

17 september 2012

Het is alweer mid september dus dat betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijkse ouder- en kindbarbecue. Net als vorige jaar organiseerde Van Speijk het samen met Arooda, dit omdat ouders zich niet kunnen splitsen wanneer er broertjes en zusjes op de beide vereninging zitten. Of zijn het toch stichtingen, u mag het zeggen.

Net als elk jaar begonnen we met een spelletje dit maal gemaakt door Marius (welpenleiding). Het was weer een lekker oud en vertrouwd smokkelspel. De ene helft waren smokkelaars en de andere helft douanne. De smokkelaars moesten dit keer steen, hout en voedsel smokkelen naar de andere posten en zorgen dat ze niet werden getikt door de douanne's. Dit spelletje werd 3keer gespeeld en uiteindelijk kwamen de smokkelaars als winnaar uit de bus. Hierna werd er nog even slangtikkertje gespeeld, een minder geweldadig spel dan Hollandse leeuwen.

Nadat al deze spelletjes waren gespeeld was het tijd om te gaan barbecueen. Maar niet voordat iedereen had betaald. Het organisatie team had weer voor een hoop vlees, brood en salades gezorgd waardoor iedereen zijn buikje rond kon eten. 

Na het eten was het weer tijd dat iedereen zich rond het kampvuur ging nestelen en werden er kampvuur liedjes gezongen, tevens was er ook nog een talkshow over het zomerkamp van de leden van Van Speijk.

Nadat iedereen was uitgezongen mochtten ze dan eindelijk naar huis.

Facebook