Scouts

Opfriscursus routetechnieken

30 november 2014

Hikes lopen is een bezigheid waar scouts veelvuldig mee bezig zijn, vooral tijdens het zomerkamp. Sinds het vorige zomerkamp is er niks meer met routetechnieken gedaan, vandaar dat er afgelopen zaterdag een opfriscursus routetechnieken op de planning stond. 

Als eerste kwam er een uitleg van het hoe en wat van kaart en kompas. Hoe ga je met een kaart om en wat zie op een kaart. Bij het kompas ging het vooral om windrichtingen en graden schieten. Naast kaart en kompas werden ook nog wat routetechnieken behaneld. 

Nu de theorie behandeld was, was het tijd om het in de praktijk te testen. Met behulp van verschillende routetechnieken moesten de scouts op een kaart de weg zien te vinden naar verschillende plekken op de kaart. Dit was een eerste kennismaking met de technieken waar als je verkeerd ging je niet kilometers omliep. In de tussentijd nam Jim de scouts een voor een naar buiten voor een privétraining grade schieten. 'op hoeveel graden staat die boom' en dan met behulp van het kompas dat uitzien te vinden.

Als laatste werd er nog een korte hike gelopen in en om Jeugddorp. Dit ging bij iedereen goed af. 

Deze opfriscursus was niet alleen vanwege het feit dat het lang geleden is dat de routetechnieken behandeld zijn, maar ook dat er in het weekend van 24 januari een hike gepland staat (brief volgt nog). 

Facebook