Algemeen

Nieuwe kleuren van de das!

1 april 2017

Update:

We hebben weer gelachen gisteren (????) ...

Dank aan die moeders die al aanboden om achter de naaimachine te kruipen en de suggesties om collectief stof in de ' nieuwe' kleuren aan te schaffen ...

U dacht toch zeker niet dat we na 65 jaar afstand zouden doen van het oranje-groen?? 

We voegen hem weer toe aan het kunstgras en het corvee-rooster. Wees op uw hoede volgend jaar ????.

Bijgaand een uitleg van de groepskleuren uit het eerste groepsblad uit 1952 ...

---o---

Van Speijk is aan het vernieuwen. Bij binnenkomst in het Kruitvat, ons clubgebouw is er overduidelijk te zien dat Van Speijk aan het verbouwen is. Een nieuwe keuken, nieuwe hal, nieuw explorerhok, nieuw pivohok en ook het stamlokaal word uitgebreid. Maar naast de veranderingen in het clubgebouw zijn er meer veranderinen binnen Van Speijk. 

Al jaar en dag maakt Van Speijk gebruik van de das met de kleuren groen en oranje. Groen staat voor hoop terwijl oranje staat voor het Koningshuis. Nu is deze combinatie niet bepaald uniek in Nederland, er zijn meerdere groepen die deze das kleuren hanteren, Scouting Bennekom is er hier bijvoorbeeld 1 van. Vandaar dat er binnen Van Speijk is besloten om over te stappen op een nieuwe das. Per 26 augustus zullen we bij Van Speijk overstappen op een nieuwe das met de volgende kleuren combinatie: Bruin-Paars.

Net als bij de huidige das staan de kleuren ook ergens voor. Het bruin staat voor de mannelijkheid binnen Scouting Van Speijk, maar ook voor het feit dat wij stoer zijn. Binnen Scouting Nederland zijn er niet veel groepen die zich alleen nog maar focussen op de jongens en zich echt profileren als een jongensgroep. Hier zijn wij trots op en vinden dat dit op de nieuwe das zichtbaar moet zijn. Net als het feit dat al onze jongens stoer zijn. Wat onze welpen, scouts, explorers, roverscouts, maar ook de leiding en de stam hebben is de passie die er is voor scouting. Paars staat dan ook voor de passie die we hebben voor het scoutingspel en ook hier zijn we trots voor en laten dit graag naar voren komen op de nieuwe das. 

Voor de rest van dit seizoen kan er nog gebruik gemaakt worden van de groen-oranje das, maar vanaf het nieuwe seizoen die zal beginnen op 26 augustus zullen de nieuwe dassen zijn intreden doen. Via de scoutshop (https://www.scoutshop.nl/fluiten-dassen-dasringen/011.html) kunnen de nieuwe daskleuren aangeschaft worden en in elkaar gezet worden. 

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Facebook