Explorers

Mariniersmuseum en kaffee und küchen

13 november 2009

Jawel, u ziet het goed: ook de rowans hebben gevoel voor de maatschappij, want per slot van rekening geldt: 'de maatschappij, dat ben jij!'. In dit geval was het lijdend voorwerp de groep heren die overal ter wereld voor ons hebben gestreden om de maatschappij te scheppen waarin heden ten dage wordt geleefd.

Zaterdagmiddag zijn onze de jongens in de trein gestapt richting de wereld(haven)stad Rotterdam. Maarten is zo coulant geweest met de heren mee te reizen. Aangekomen op de Blaak werd de begeleiding nog gefêteerd op een staaltje desintegratieskills. Hilariteit en verbijstering alom. Het Mariniersmuseum, gelegen vlakbij het Witte Huis, was erg interessant. Bij binnenkomst startte een film over de missie naar Irak. Een goed begin is het halve werk. Vervolgens draaide een interessante film over de bombardementen op Rotterdam. Prachtig om de beelden te zien van hoe mooi Rotterdam er voor die tijd uit zag. Op de weg naar Café Rotterdam werd volop gediscussieerd over de vraag of Rotterdam ooit zoveel moderne architectuur had toegestaan als er niet plots een hoop ruimte vrij was gekomen. Een ethische vraag? Het houdt je bezig.

Aangekomen in Café Rotterdam (aan de Wilhelminapier) werden de heren getrakteerd op een natje (lees: cola/sinas voor onze de jongens en een muntthee/capuccino voor de leidings) en een droogje in de vorm van een overheerlijk stuk appeltaart en een klodder slagroom van 50cent.

Nu weer even voldoende cultuur gesnoven; de volgende opkomst is het tijd voor wat spielerei!

Facebook