Scouts

Make your own blackbox

24 maart 2014

Een zeer actueel onderwerp vandaag tijdens de opkomst van de scouts. Dit in verband met de vermissing/neergstorten Boeing 777. De scouts moesten hun eigen blackbox maken. Deze balckbox moest bestand zijn tegen vuur, water en harde klappen. 

Een blackbox is de doos in het vliegtuig die alle data verzameld van tijdens een vlucht. Ondanks dat blackbox heet, is die eigenlijk oranje van kleur zodat deze blackbox gemakkelijker terug gevonden kan worden. De blackbox is onverwoestbaar en dat moesten de scouts dus ook zien te fabriceren. 

Elke patrouille kreeg een usb stikje en moesten deze zo goed mogelijk verpakken, zodat deze niet kapot kon gaan. Van blikjes cola naar hout, bubbeltjesplastic of zand het maakte niet uit, zolang de usb het maar aan het eind van de opkomst nog deed. De pakketjes werden eerst één voor één vier minuten in een ton met vuur gelegt, na vier minuten werden ze ondergedompeld in water. Nadat ze hier vier minuten in hadden gelegen, mocht de leiding los gaan door er vijf keer met een moker op te slaan. Als de usb stikjes nog heel en leesbaar waren, was de opdracht geslaagd.

Aangezien de scouts de usb stikjes zo goed hadden ingepakt konden deze ook niet kapot, ale stikjes deden het nog. 

Facebook