Scouts

LSW!

14 juni 2013

LSW Team 2013 LSW team 2013 - 2

Onze scouts zijn dit jaar voor het eerst sinds tijden naar de LSW(Landelijke Scouting Wedstrijden) geweest, na het behalen van de 2e plek op de RSW(Regionale). Zij hebben van dit weekend een leuk verslag gemaak;

Zaterdag: In den beginnen. 

Omdat we zo keihard zijn wezen vlammen op de RSW, mochten de Knotsgekken naar de LSW.

Na het ritje er heen moesten we eerst een soort van inchecken. We waren met twee auto’s achter elkaar. Wat doet een of andere auto+aanhanger? Tussen het minuscule gaatje tussen de auto’s inkomen. Doorrijden, aanhanger los maken en overspannen mensen die zeiden dat we opmoesten schieten. De omgeving was geweldig een gigagogantisch bos met veel groen en ruimte voor plezier. Na het opzetten van ons kampement op superieur snelle wijze. Waren we echt klaar om te gaan knallen. Na het begin van het toneelstuk met een half naakte man verkleed als Cupido en een eekhoorn gingen we de oren van elkaars kop zingen en gingen we vrienden maken met een spel.  En toen gebeurde het. Het avondeten maken onze eigen thema maaltijd: spareribs in verschillende vormen en smaken maar zonder boter.  Een halfgaar aangebrand zwart ribje ging naar de jury. Toen kwam er ook nog even iemand vertellen dat het de bedoeling was een vegetarische maaltijd te maken, wij vinden nog steeds dat vegetarisch niet pas in de oertijd. Toen gingen we pitten voor een welverdiend nachtje rust.

Zondag: Wessel we lopen verkeerd.

Goeoeoeoede morgen! Na een lekker ontbijtje met melk en nog een beetje wakker worden bij het toneel stuk ging de horror en terreur in de vorm van de halve dag lopen… over de zelfde straat. Laat ik bij het begin beginnen. We liepen samen met groepje 70. Het begin ging nog wel links, rechts dan weer links en toen was er een post met een gps-spel. Toen kwam de rest van de route, we moesten de cijfers op straatlantaarns telen tot we op het juiste totaal uitkwamen. We liepen de halve dag over die straat. Uiteindelijk kwamen we bij de 2e post en toen was de hike voorbij. We aten bloemkool met frikandel ovenschotel zonder oven. Het was heerlijk. Nog een leuk avondspelletje met puzzelboekjes we moesten de puzzels oplossen om het raatsel in het laatste boekje optelossen. Een van die boekjes waren Nonogrammen. Michiel ging die avond weg, zijn moeder haalde hem op want hij moest maandag in een bus naar Engeland zitten. Toen gingen we eindelijk naar bed na een lange dag op de benen gestaan te hebben.

Maandag: Alle karries verzamelen!

Hiephoi! Dit is het dan de laatste dag. Het begon met een ontbijtje. Toen bliksemsnel opruimen en hup kar in de karren rij. We waren bijna eerste in de rij. Toen lekker uitslapen in de kar. Toen kwam het einde van het toneelstuk. De eekhoorn ging dood hij viel in een vulkaan. ? Toen was het tijd voor de uitslag. Ze noemde de top 30 op… wij niet. We kregen uiteindelijk een blaadje en we zijn 81ste! Maar wel boven Alblasserdam. We zijn dus de beste van de Biesbosch. We haalde onze kar op en rende naar voren. Het was een chaos allemaal karren in een rij maar het schoot best op. Toen kar aan de auto vast maken en iedereen ging stressen dat we niet snel genoeg waren. Dus de LSW was een groot succes en een geweldige ervaring. 

Facebook