Algemeen

leidingdag van Speijk 2016

25 mei 2016

groep bilspleetzweetreet groep de blauwe reigers regels zijn buigzaam bij van speijk

21 mei 2016

Via 2 appart opgerichte whatsapp groepen kregen we het volgende te horen: "Om 10.00 uur verzamelen met goede wandelschoenen en wat jullie gaan doen zien jullie dan wel." Dus om 10 uur stond de leiding er klaar voor om te horen wat het bestuur voor ons georganiseerd had die dag.

Het bleek een behoorlijk vol progamma te zijn: we begonnen met een quiz en spel om onze eerste coordinaten te verdienen. Er moest water in een U-vorm buis gedaan worden om een cilinder omhoog te laten drijven. Iedere vraag die bij de quiz goed werd beantwoord mochten we met een beker water lopen en een kleine voorsprong daarbij behalen. Daarna een krattenrace waarbij de bekers water naar de buis moesten worden gebracht door op de kratten te staan en pp 1 beker mee te nemen. Hierbij waren de regels niet volledig vast gezet waarna als een echte Van Speijkenaar deze al snel laten we zeggen wat buigzamer werden gemaakt.

In de koker zaten coordinaten die ons richting de stad leidde. Na op onze locaties aangekomen te zijn hadden beide teams andere opdrachten waarbij team 1 (de blauwe reigers) een foto speurtocht door Dordrecht ging doen moest team 2 (Bilspleetzweetreet) op hun locatie uitvinden wat ze met een streepjescode moesten doen. Dit bleek uiteindelijk een kaartje voor de kluisjes te zijn en na het openen was er nog een opdracht te vinden die hun naar de grote kerk leidde waar bovenop een groepsfoto gemaakt moest worden.

Groep de blauwe reigers had in de tussentijd hun opdrachten ook uitgevoerd en was te vroeg op de locatie waar we het volgende onderdeel zouden doen. Groep Bilspleetzweetreet volgde al spoedig en samen wachten we totdat we dordrecht via het water konden bekijken met een rondvaart. Na de rondvaart werden de opdrachten omgewisseld wat door de groepen natuurlijk een stuk makkelijker was omdat de leidingteams nogal open zijn tegen elkaar. Hierbij was uiteraard verteld wat we hadden gedaan en het werd dus een stukje makkelijker voor beide teams.

Na de opdrachten moest er nog meel worden gehaald bij de molen en gingen we terug naar VS. Hier werden we onthaald met een barbeque en moesten we brood bakken van ons meel. Hierna werd de winnaar bekend gemaakt, eigenlijk zijn we allemaal winnaars met zo'n goed leidingteam maar team de blauwe reigers hadden gewonnen.

Vanuit de leidingteams willen we het bestuur hartstikke bedanken voor deze activiteit! Het was zeker geslaagd en we zien wel weer wat we volgend jaar gaan doen!

Facebook