Scouts

Kookinsigne Deel 1

15 september 2013

Patrouille Daniel Patrouille Jochem Patrouille Patrouille Michiel

Nadat vorige week een introductie spelletje werd gespeeld en vuur werd gestoken, gingen deze week de scouts echt aan de bak. De komende weken kunnen de scouts namelijk hun kookinsigne verdienen, vandaag was deel 1. 

Op het menu stond hutspot en zelfgemaakt brood. Na een masterclass van Marius was het tijd dat de scouts dat zelf ook gingen fabriceren. Aardappels schillen en in blokjes snijden, wortels schrappen en in plakjes snijden en uien snijen zonder daarbij waterige ogen te krijgen. Alles verliep goed. De aardappels konden het vuur op en toen was het wachten. Door een begrek aan tijd heeft de leiding de uien en de wortels gebakken en gekookt, maar de rest mochten ze toch echt zelf doen. Stampen, roeren, prakken, scheutje melk erbij, proeven, verder stampen, nog een beetje zout en peper erbij en niet te vergeten ook de worst. 

In de tussentijd waren ook twee scouts van elke patrouille bezig met het maken van het brood. 500g bloem, 375ml lauw water en een zakje gist, vormden de basis. Dat even laten rijzen en daarna de over in. Er was zelf een patrouille die besloot om een paar gesnipperde uien door hun brood te doen. 

De resultaten waren er wel degelijk. Alle hutspotten smaakte goed en het brood was ook goed gelukt. Na nog een hele lange afwas konden ze dan toch naar huis. Wie weet kunnen de scouts ook binnekort voor hun ouders een degelijke en lekkere maaltijd op tafel zetten? Het insigne is nog niet verdient, daarvoor zijn nog een paar opkomsten nodig.

Volgend weekend (20-22 september) is en GEEN opkomst voor de scouts, dit omdat de leiding een leidingweekend heeft en er niet genoeg leiding aanwezig zal zijn om een opkomst te kunnen draaien voor de scouts. 

De week daarop is er een gezamelijke BBQ met Arooda! Mocht u zich niet niet hebben aangemeld kunt u altijd even een mail sturen naar scouts@vanspeijk.nl

Facebook