Scouts

koken voor het kookinsigne

13 november 2013

Na een paar weken van oefenen was het dan zover. Zaterdag moesten de scouts namelijk koken voor hun kookinsigne. Ze moesten zelf ingrediënten van huis meenemen en daarvan een heerlijk gerecht op tafel zetten wat ze zelf hadden gemaakt. 

Wel waren er een paar regels: Het gerecht moest minstens zes ingredienten en twee specerijen bevatten (zout en peper uitgesloten), pizza mocht niet, pannekoeken waren ook niet toegestaan. 

Wat wel mocht waren hamburgers, maar dan moest alles zelf wordne gemaakt, de burger, het broodje en de patat. De patrouille van Jochem vond dat een leuke uitdaging en maakte dus een hamburger. Wonder boven wonder smaakte alles prima. Aardappels eerst koken en daarna frituren in een pan op het vuur. Broodjes kneden en laten rijzen en daarna bakken. Als laatste hamburgers maken en bakken, alles bij elkaar doen en eet smakelijk. Op deze manier verdiende zij zo hun kookinsigne. 

De andere drie patrouilles maakten ook wat lekkers, zo had de patrouille van Kevin en Onno zalm meegenomen, daarbij deden ze aardappels en een mix van parika's. Daniel's patrouille had kip, pasta, cremé fraiche, kruidenboter, ui, champignons bij zich. Hiervan maakten zij een romige kip schotel die er bij iedereen in ging. De laatste partouille is de patrouille van Michiel. Bij hen stond Oosters op het menu. Een wok van kip en Oosterse groenten. 

Iedereen heeft hun kookinsigne verdient en nu is het hopen dat ze net zo koken op het zomerkamp als nu! 

Facebook