Algemeen

Kerstviering 2010

19 december 2010

Kerstviering 2010.

Op zaterdag 18 december 2010 hebben wij met alle leden van Van Speijk het jaarlijkse terugkomende kerstfeest gevierd.

De dag begon met alle leden die de kou en sneeuw getrotseerd hadden om bij het clubhuis in jeugddorp te komen. Al daar aangekomen werden zij ontvangen met een glas warme chocomel, voor de liefhebber koffie, en uiteraard een (kerst)koekje.

Toen iedereen er was hebben wij buiten bij de vlaggenmast geopend. Na de opening werd er verteld wat we gingen doen vandaag. De welpen begonnen lekker warm binnen met het beplakken van glazenpotjes. Ze beplakte de potjes in alle kleuren en maten om vervolgens een waxinelichtje erin te doen en zo een prachtig kerstlampje te maken.

Terwijl de welpen hier binnen mee bezig waren, waren de scouts, explorers, pivo’s, en overige leden van Van Speijk begonnen met de enorme kerststal op het doek (niet zomaar een doek, wel 8x2 meter groot) te schilderen wat op het eerste veld achter het clubhuis stond. Want, de leiding van de verschillende speltaken was al in de ochtend bezig met de voorbereidingen voor deze dag. Met pionierhout en platen werd een enorm schildersdoek gemaakt, zodat zodra de leden kwamen we gelijk konden beginnen met schilderen.

De tijd tikte door en dat was te zien, het enorme kerst schilderij kreeg steeds meer vorm en kleur. Langzaam verscheen er een kerststal op het doek, maar niet zomaar een kerststal, een kerststal met moderne aspecten. De kersman was er te zien, knor (van Winnie de Poeh), en zelfs Pikachu.

De welpen waren ondertussen klaar met het beplakken van hun glazenpotjes en kwamen ook helpen.

Toen het schilderij af was, kon men zich op warmen bij het vuur, een sneeuwpop maken, of een sneeuwgevecht aan gaan met iemand anders.

Er werden spelletjes gespeeld, balletje trap in de sneeuw, Hollandse Sneeuwen (sneeuwversie Hollandse Leeuwen), en ga zo maar door.

Het was alweer donker aan het worden en de kookstaf had zoals traditie getrouw een echte kerst maaltijd neergezet. Boerenkool met worst en spekjes. Jammie!

Na het eten hebben we de tafels opgeruimd, en werd er een heuse bioscoop opgebouwd.

De klassieker Kruimeltje hebben we bekeken, 2 uur is er ingespannen gekeken en toen ineens was de film afgelopen. Gelukkig liep het verhaal goed af!

Ondertussen waren de meeste ouders er al en ging iedereen naar huis.

Een vernieuwende maar toch traditionele kerstviering.

Update: Bekijk de foto's.

Facebook