Explorers

Kabelbaan

6 maart 2013

Zo als iedereen wel weet heeft Van Speijk al een tijdje nieuwe klimspullen. Daar is nog niet zo heel erg veel meegedaan, dus dachten de explo's dat het wel tijd werd om die spullen te gaan gebruiken voor een kabelbaan.

Om 10 s'ochtends verzamlde de dan 3 explorers en hun 2 mans leiding in het clubgebouw. Na ongeveer een half uurtje niks te hebben gedaan werd er dan toch nog wat gedaan. Eerst de goede boom uitzoeken om vanaf te beginnen. Na veel problemen om die touwladder de boom in te krijgen was het na zowat een uur dan toch eindelijk gelukt.  Jilles kon toen de boom in. Jilles de klimaap van de dag mocht alles vastgaan zetten op zo ongeveer 7 á 8 meter hoogte. Toen we dachten dat alles goed zat gingen we luchen. Maar na de lunch zagen we dna toch dat het niet helemaal op en top zat. Jilles dus weer de boom in en dat weer allemaal goed gaan zetten.

Uiteindelijk was de kabelbaan dan toch helemaal klaar en kondne we naar beneden. Na de uitleg van Lex ging Jilles als eerst. Hierna kwam Mike en daarna Chris. Als een na laatse ging Leroy naar beneden die het dan toch niet zo heel erg leuk vond om op die hoogte aan een boom te moeten vast klampen. Aan het end van de opkomst moest alles weer uit de boom en daarvoor was Mike de aangwezen man. Mike moest alle zekerpuntne los maken om daarna als laatste naar beneden te gaan.

Om te voorkomen dat het de volgende keer weer zo land duurt hangt er tegenwoordig een touw in de boom waarmee de touwladden sneller naar boven kan komen.

Al met al was het een boeiende maar ook slopende opkomst als je kijkt naar de hoelheid blauwe plekken zie er zijn opgelopen.  

Facebook