Scouts

JubJam 100

6 augustus 2010

De scouts van Van Speijk zijn vers terug van hun zomerkamp. Zij zijn samen met meer dan 10000 andere scouts samengekomen om het 100-jarig jubileum van Scouting Nederland te vieren op de Nationale Jamboree, die dit jaar toepasselijk de ‘JubJam100’ werd genoemd. Feesten hebben de scouts zeker gedaan. Zo hebben ze meegedaan aan grootsopgezette activiteiten, zoals een heus Waterspektakel, een Nachthike, diverse Out-Dooractiviteiten, Global Experience (waar diverse interculturele spelletjes werden gespeeld), In2theAir (waar luchtactiviteiten centraal stonden) en daarnaast nog veel inloopactiviteiten en avondfeesten met echte DJ’s in grote feesttenten. Bij deze activiteiten kwamen de scouts in contact met diverse scouts uit Nederland en de rest van de wereld.

De JubJam100, die in Roermond werd gehouden, had naast een nationale organisatie ook een internationaal -en verbindend karakter. Zo waren er op het kamp o.a. Engelse, Canadese, Ierse, Schotse, Noorse, Georgische, Ghanese, Spaanse, Duitse, Belgische en vele andere scouts met diverse nationaliteiten aanwezig. Ook was het een evenement waar zowel de Land, -Lucht -en Waterscouts present waren. De activiteiten werden hierop dan ook afgestemd. Voor iedereen waren er wel leuke activiteiten te doen.

De scouts stonden op een van de vele subkampen die allemaal een eigen thema-gebied kenden. Zo stond Van Speijk op Antarctica, waar o.a. pinguïns, ijsbergen, sleerijden het decor waren, terwijl de zon toch echt goed heeft geschenen in de 11 dagen dat ze weg waren.

Tijdens de JubJam zijn ook tv-uitzendingen gemaakt. Deze zijn te zien op http://www.scouttv.nl . Hier krijgt u een indruk wat voor kamp de JubJam100 was en wat voor impact het kamp heeft gehad op Scouting Nederland en Roermond. Wij hebben in ieder geval genoten van 11 fantastische dagen en vonden het mooi dat Scouting Van Speijk bij dit speciale evenement aanwezig kon zijn. Op http://jubjam100.scouting.nl wordt alles over deze Jubileum Jamboree uitgelicht en in beeld gebracht.

De scoutsleiding bedankt alle scouts die mee zijn gegaan naar de JubJam100 voor het leuke zomerkamp!

foto's volgen

Facebook