Bevers

JOTA JOTI

28 oktober 2010

Hallo, 2 weken geleden was de JOTA JOTI, dat staat voor Jambory On The Air an Jambory On The Internet. De bevers hebben niets met het internet gedaan maar alsnog sprongen ze gaten in de lucht van plezier.

Gaten in de lucht springen is overegens niet waar de JOTA over gaat, het gaat over zenden via de radio. Na de grote opening met alle Van Speijk en ARODA groepen was het zenden ook het eerste wat de bevers gingen doen. Tijdens de JOTA JOTI kun je zenden met mensen van over de hele wereld, de bevers bleven met het zenden heel dicht bij want we kregen contakt met een andere nederlandse groep. Doordat het contakt zo dichtbij bleef konden de bevers wel zelf wat door de microfoon zeggen inplaats van dat de leiding als tolk moet werken. Na het zenden gingen de bevers weer terug naar het beverlokaal om even wat te drinken en daarna weer door te gaan met comunicatie gerichte spelletjes. Zo waren er verschillende varianten van woord doorgeef spelletjes en ook soort commando spel maar dan met gekleurde vlaggen die ieder weer voor een opdracht stonden zoals springen en klappen. Nadat de bevers zig helemaal moe hadden gespeelt kregen ze allemaal pannekoeken te eten. Na de pannekoeken konden de bevers weer naar huis.

Vorige week was er geen opkomst in verbant met de herfstvakantie maar deze week is er weer een bijzondere opkomst. Deze week worden de nieuwe bevers en de nieuwe beverleiding, waaronder ik, geinstalleerd als echte bevers.

Dit waren dan weer de nieuwsjes, tot mijn volgende bericht

Groetjes,

Steven

Facebook