Scouts

Jota-Joti 2014 Scouts

19 oktober 2014

Het was weer die tijd van het jaar waarin scouts over heel de wereld met elkaar zullen gaan communiceren over de lucht en over het internet. 

Nu hebben de scouts er dit jaar een iets andere invulling aangegeven. Tijdens het weekendje van zaterdag op zondag. Het chatten stond nog altijd op programma, maar zenden werd dit jaar achterwegen gelaten. De nadruk van dit jaar lag meer op communicatietechnieken zoals: morsecode, vlagseien, geheimschrift en het NATO alfabet. 

De opkomst begon met het opzetten van de tenten. Nadat dit allemaal was gedaan gingen de scouts aan de slag met een speurtocht. Door puzzels op te lossen waarbij gebruikt werd gemaakt van communicatietechnieken konden ze op het einde wat lekkers vinden, een stroopwafel. Hierna kon een groepje gaan chatten en gingen twee andere groepjes zeeslag spelen. Dit werd gedaan doormiddel van vlagseinen bommen te droppen bij de tegenstander en dan hopen dat het een raak was. Toen er een winnaar was werd er gewisseld van programma. 

De tijd vloog voorbij en opeens was het half 6, tijd om te gaan koken. Makreel vers van de markt werd ingepakt in zilverfolie op een openvuur gelegd met nasi als bijgerecht. Gelijk na het eten werd de beamer aangezet om film te kijken, The Lego Movie was de film van de avond. 

Na de film was het buiten allang donker en er gelasergamed worden. Verschillende varianten werden er gespeeld: teams tegen elkaar, indereen voor zich, leiding die je moest ontwijken, ect. 

Ondertussen had middernacht ons al gepaseerd en was het tandjes poetsen en naar bed. Zo ging het net niet. Nadat iedereen keurig zijn tanden had gepoetst werden de scouts gedropt. Allemaal een das om, de auto in en zien waar je uitkomt en vanaf daar terug lopen naar het clubgebouw. Toen iedereen veileg en wel terug was waren de scouts kapot en mochten dan ook naar bed.

Op zondag werd er eerst ontbeten en daarna werden de tenten opgeruimd en uitgehangen. Toen dat was gedaan, werd een spel gespeeld waarbij chaos een grote rol speelt. Ministerie van Materialen werd er gespeeld. Dit is een spel waarbij twee scouts het tegen elkaar opnemen om iets te zoeken en te brengen naar de leiding. De zoekopdrachten liepen inmens uiteen. Van bord, mok en bestek naar een vlag of van brandblussers naar een poolbal. Er werd van alles gevraagd. 

Na nog wat opgeruimd te hebben, was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een leuk weekend waar de scouts hopelijk iets hebben geleerd over het NATO alfabet of over vlagseinen. En volgend jaar doen we het gewoon weer allemaal over.

Facebook