Scouts

JOTA-JOTI 2013

22 oktober 2013

Afgelopen weekend (18-20 oktober) hadden de scouts een weekendje wat compleet in het teken stond van communiceren. Het was namelijk het weekend van JOTO-JOTI, het jaarlijks weekend waarbij scouts kunnen zenden en chatten met andere scouts over heel de wereld. Zo ook de scouts van Van Speijk.

De scoits kwamen op vrijdagavond allemaal bij elkaar om eerst hun tent op te gaan zetten en daarna door te gaan naar DEC (waar en gezonden wordt) voor de openingsuitzending. Nadat er s'avonds al gezonden, gechat en gebruik werd gemaakt van morscode en het NAVO alfabet gingen de scouts naar de bed.

Zaterdag was er een vol programma: eerst werd er samen met de explorers een toren gepionieerd waar uiteindelijk een antenne in kwam te hangen waar vandaan de scouts konden zenden met andere scouts uit Nederland. Nadat de toren was gepionieerd was er ook de mogelijkheid om te gaan chatten met mensen van over heel de wereld. Ook een spelletje via de walky talkies en een camera op een helm, dan spullen zoeken in het clubgebouw op aanwijzingen via de walkies. De scout met de camera was namelijk geblindoekt. Na het eten van een huisgemaakte kapsalon was het tijd om een film te gaan kijken. The Green Lantern werd er gekeken. Op het moment dat de film was afgelopen was het donker buiten. De scouts gingen lasergamen. Lasergamen met de kastjes die tijdens de JOTA-JOTI van 2007 werden gemaakt. Toen ook dat klaar was konden de scouts naar bed.

Op zondag was het een kwestie van opruimen en nog even een potje hollandse leeuwen te spelen. Rond drie uur konden de scouts dan naar huis. 

Facebook