Roverscouts

Introductie

15 september 2013

BCPlogo2

Een nieuw jaar en veel 'nieuwe' gezichten dit jaar bij de roverscouts. Na vorige week even bijkletsen en praten over een paar dingetjes die dit jaar op de planning staan, was afgelopen weekend al het eerste weekend voor de roverscouts. Het was een soort van introductie voor de nieuwe roverscouts. Vijf nieuwe roverscouts vlogen afgelopen zomer over van de explorers naar de roverscouts. 

Het weekendje begon om 18:00 uur met tent op zetten en koken. Nadat dat was gedaan was het nog even wachten voor dat de groepsraad begon. Tijdens deze groepsraad werden verschillende onderwerpen besprokken, onder andere het afgelopen zomerkamp stond op de agenda. Na afloop van de groepsraad was het tijd voor een spelletje. De 'newbies' Sybren, Mike, Chris en Wouter zaten op de bank in een rij met een papiertje voor zich. Er werden zes vragen + een bonusvraag gesteld aan iedere nieuwe roverscout. De vragen bestonden uit gebeurtennissen van vroegere kampen en speciale opkomsten. Vragen die werden gesteld waren als volgt; Wat waren de namen van de vissen die waren gevangen tijdens het zomerkamp in Wiltz? Chris die de vraag kreeg wist het antwoord niet. Het goede antwoord was Achmed en Bert. Wouter moest het woord 'landschaftsshutzgebied' spellen, het verhaal ging terug naar het zomerkamp in Brexbachtal. Of bijvoorbeeld de vraag wiens kampkeuken tijdens het zomerkamp in Ommen het best gebouwd was, die van Jesper of Jeroen? De vragen verschilden dus aardig van elkaar. Mike was de uiteindelijke winnaar! 

Na dit zeer interessante quizje was het tijd om film te kijken. De eerste film werd gekeken samen met de stam, die nog was blijven hangen na de groepsraad. Ook werd er nog een tweede film gekeken. Rond de tijd dat beide films waren geken was het al zo rond half 4 in de nacht. Naar bed gingen we nog lang niet! Een potje toepen moest nog gespeeld worden. Aan het eind van dat potje was het toch wel tijd om naar bed te gaan, zeker omdat na nog wat gepraat te hebben, het was toen al kwart voor 5. Licht uit en slapen zou je zeggen. Nou nee anngezien het meerendeel van de roverscouts in het stamlokaal op banken hun nest hadden gevonden werd er toch nog een halfuurtje gepraat. Rond half 6 was het dan toch zover gekomen dat iedereen in slaap was gevallen.

De volgende morgen was geen morgen, aangezien er pas rond twaalf uur werd opgestaan en gebrunched werd. Verder die dag gebeurde er noiet zo heel veel. afwas gedaan, tent opgeruimd die was opgezet om de verzekering te foppen. (officieel mag er niet in het clubgebouw worden geslapen). Na dat alles kon iedereen naar huis.

Facebook