Roverscouts

Hoodies en het verhaal achter BCP

17 september 2013

BCPlogo

Zoals in het vorige stukje te lezen was zijn er een aantal nieuwe Roverscouts! Wouter, Chris, Richard, Mike en Sybren zijn er bijgekomen, Peter en Pascal hebben ons verlaten. De hele Roverscouts groep bestaat nu uit Jan-Michiel, Bob, Jeroen, Jesper, Wouter, Chris, Richard, Mike, Sybren en onze PA (Pivo Adviseur) Maarten!

We hebben meteen een leuke planning gemaakt om ons jaar goed in te gaan, tevens hebben we voor het helpen met de SDK buitendagen een leuk geldbedrag gekregen. We wilden al sinds de explorers (toen we een hechte groep werden) eigen T-shirts. Dit hebben we toen ook geprobeerd te maken, echter liep dat niet goed af. Na 4 keer wassen verdween de verf van het shirt. Dit keer willen we hoodie's met ons eigen logo erop, zoals u hieronder kunt zien.

Op het logo staat BCP, dit is niet door ons zelf verzonnen maar gaat al lang terug. BCP staat voor Baron Chasse Pivo's. Een naam die net zo creatief verzonnen is als de naam van onze scoutinggroep: Jan van Speijk.

David Hendrik Chassé was een Nederlandse generaal die voor en tegen Napoleon (Bonaparte) streed. Hij had het bevel over een Nederlandse Divisie tijdens de Slag bij Waterloo in 1815.

Na de Belgische opstand verdedigde hij de citadel van Antwerpen tegen achtereenvolgens de Belgische opstandelingen en het Franse leger, dat hen na de Tiendaagse Veldtocht te hulp kwam. Toen de citadel in 1830 door Belgische rebellen met artillerievuur werd bestookt, waarbij veel soldaten van het garnizoen werden gedood of gewond, antwoordde Chassé op 27 oktober met een artilleriebombardement van zeven en een half uur op de stad, waarbij grote schade werd aangericht en honderden Antwerpenaars het leven verloren. 

Facebook