Explorers

HIT Rowans

17 april 2010

Hele Groep ATX2010 Groepsfoto Rowans Van Speijk(RVS)

ATX 2010 - Rowans Van Speijk

Nadat ik Wasbenzine, IceTea, Cola en Lions had gekocht was ik opweg naar huis, het was inmiddels kwart voor 3 en ik moest mijn tas nog inpakken. Eerst me slaapzak er in gepropt, en daarna ff wat kleren erin gegooit, en toen me matje erbovenop vastgemaakt ging ik eens op de weegschaal staan om te kijken hoeveel mijn Hike-Rugzak woog: 12,8 kg! Nou, ik was in iedergeval op alles voorbereid. Opweg naar Chris (met de auto) had ik voor de eerste keer in mijn leven niet het gevoel dat ik iets was vergeten. Eenmaal bij Chris aangekomen en alles in de grote Seat gegooit vertrokken we. We reden een stukje op de N3 en toen gingen we bij onze vriend eten; Mc. Donalds. Na onze heerlijke Big-Tasty gingen we opweg naar Alphen.

We kwamen om ± 5:30 aan en mijn eerste gedachte was: Wat een Josti's. Allemaal mensen in scouting uniformen met 30.000 insignes erop! Voordat we gingen lopen moesten we nog twee tenten verdelen. Ik nam de 2 persoons- en Chris de 3 persoonstent.

De reis ging best lekker tot de eerste post (bij een post moet je een opdracht uitvoeren). Bij deze post moest je zo snel mogelijk spullen met je mond van de grond oprapen zonder met je handen de grond aan te raken. Gelukkig was Frank  een Pro, maar we waren alsnog sloom. Na de eerste post verdwaalden we, en zaten we ergens - in the middle of no wear - en gingen we maar Zoe bellen (een explorer van Arooda). Die zei dat we het fietspad (waar in hadden geslagen) hadden moeten overslaan. En toen werden we gebelt door de begeleiding, en werden we opgehaalt door René, een begeleider van de ATX.

Toen we bij het subkamp (een kamp waar je een dag overnacht) aankwamen werden we natuurlijk uitgelachen! Maar daar trokken wij ons niets van aan en gingen onze tent opzetten. Na het opzetten van onze tenten gingen we een spel doen met brabantse ... muziek. Maar onder een of andere rede was Arooda de grote winnaar. Na het ... muziekspel hadden we een veiling, want wie als snelst arriveerd op posten of subkampen verdient Django Dollars, en daarmee kon je eten kopen op de Veiling. Maar wij hadden er het langst over gedaan en kregen slechts $ 5... En toen was ik wel een beetje toe aan slapen.

Zaterdag

Het opstaan was een hel want je zou maar wakker gemaakt worden met het nummer; "Ik word altijd wakker met een wijsje in me hoofd". Nou ik werd niet zo vrolijk wakker... Na het ontbijten gingen wij als eerste weg, maar kwamen niet als eerste aan op de post, er zat namelijk een fout in de route. We moesten bij de post een tekening maken, en daar waren wij best goed in! We hadden een winkelwagentje gemaakt, dat tevens het logo is van de ATX!

Na deze post liepen we goed, maar we hadden nog 500 meter moeten lopen en we waren bij post 2 aan gekomen. Hier moesten we Twister doen tegen Arooda, en raad eens wie er won: RVS. Sybren en ik waren te goed voor Zoe en Dagmar. Na deze post liepen we richting post 3, waar we een code moesten kraken voor een Bomspel, waar ik zelf geen bom van begreep, en we natuurlijk de code niet hadden gekraakt. Toen we vertrokken kregen we een winkelkarretje mee, wat juist klote was, want hij had een afwijking naar rechts. Bij post 4 moesten we ons karretje inleveren en moesten we chillen.  Kazan(een rare groep uit Middelburg) was eerder vertrokken dan wij, maar wij liepen in één keer goed, ofcourse! Die Kazan achtervolgde ons, en we kwamen tegelijk aan.

Op Subkamp 2 moesten we voor het eerst zelf koken, dit ging nogal slecht aangezien het regende en wij Wasbenzine branders bij hadden. Maar het ging beter dan de gasbrander van Arooda want die had een steekvlam waarbij iemand bijna nog zijn arm had verbrand. Onze macaroni was zwaar verpest maar gelukkig waren de Jaggs aardig en kregen we hun macaroni, die zij goor vonden, maar wij best lekker. Na het eten gingen we nog een greppeltoch doen, dit houdt in dat je niet gezien mag worden door de voorbij rijdende auto's, anders word je naar het begin terug gezet. Gelukkig hadden we deze dag iets sneller gelopen en hadden we $25, maar we hadden niets gekocht. Zodat we de 3e dag meer konden kopen. Na de veiling gingen we pitten.

Zondag

We wouden weer als eerste weg gaan maar dat mocht niet. We liepen allemaal verkeerd en kwamen met ± 38 mensen tegelijk aan bij de eerste post, waar een iemand van je groep in een rad overdekop moest. We namen de kleinste (Frank). Na het rad gingen we naar post 2 waar je poffertjes kreeg, en je de rauwe eieren (die je de eerste dag meekreeg) in een bak moest gooien die iemand boven zijn hoofd had, de gene die die helm op had was natuurlijk weer: FRANK! Na de poffertjes gingen we lopen, opweg naar post 3. Het ging hard waaien, maar we kwamen relatief snel aan op post 3. Post 3 had een aparte naam Fear Factor: Je moest gore dingen eten, in ruil voor punten. Frank ging bijna kotsen, maar we waren binnen 5 min klaar en zette onze reis voort.

We liepen lekker achter de Jaggs aan, en netvoordat we bij Subkamp 3 kwamen moest ik schijten. Een kwartier later liepen we 500 meter en daar waren we; Subkamp 3. Ik had i.p.v in de bosjes ook op een DIXI kunnen schijten.

Deze dag stond er op het menu Andijviestamppot met een Hamburger. De Wasbenzine branders deden het weer, en gingen lekker eten. Na het eten gingen we een avondspel doen waarbij je dingen moest uitbeelden zonder geluid te maken. Het was allemaal best lachwekkend, en de dingen die niet raar waren om uitkomen waren:
Moordwapen: Pamela Anderson
Plaats van Delict: Je moeders achtertuin

Wie: Nancy van Lingo.
Na het leuke aondspel moest je in de bomen en bosjes eten gaan zoeken, voor elke groep was er iets zoals: partyworstjes, chips, drop, tompouchjes etc. Hierna gingen lekker slapen.

Maandag

De laatste dag alweer. We vertrokken als eerste en kwamen als eerste aan bij de post waar je iets moest doen, wat ik nu nog steeds niet begrijp (en ik doe Havo4). Post 2 was de Party Post. We hadden een kinderfeestje, en we moesten allemaal dingen doen, die je ook normaal, op een kinderfeestje doet. We kregen toeters, waar je op kon blazen en we moesten op stelten lopen. Wij hadden bij deze post gewonnen, want we hadden het allemaal gedaan! Toen we vertrokken bij de Party Post kregen we een deur mee die we naar het eindpunt moesten dragen. We hadden het in 15 min gelopen, en we moesten de deur in gaan graven, om daarna een spel te doen met een grote, grote luchtbal.

Het idee was dat iedereen achter de bal aan ging rennen, en zo de deuren die waren ingegraven om te gooien. Iedereen had een hekel aan de Josti's uit Middelburg, en deze deur ging ook als eerste om. De tweede deur die omging was de deur van Arooda, en de derde deur die van A15 (een groep uit Hardinxveld, die een erg orginele naam hebben). Als 4e gingen de Jagss, die ons de tweede dag eten hadden gegeven. En de gene die overbleven waren Thirth Opinion, Jackass en natuurlijk RVS.

Prijsuitreiking

1e waren de Jaggs

3e waren Kazan

5e waren wij, RVS

6e waren Arooda.

Door: Jesper, Explorers

Facebook