Welpen

Helpers en Gidsen weekendje 17 april 2010

20 april 2010

Het kamp. Ik presenteer u de hamburgers! De zon die onder ging.

Het onbewoonde eiland.

Op zaterdag 17 april hebben de Gidsen en Helpers een heel speciaal weekendje gehad na de reguliere opkomst die we ook hadden. Nadat de reguliere opkomst voorbij was zijn de Gidsen en Helpers achtergebleven. Na een goede lunch zijn we gestart met de foto-speurtocht die door Jeugddorp ging, nadat de Welpen dit hadden gedaan zijn wij naar onze slaap plaats gegaan. Maar dit was niet zomaar een slaapplaats, het was een heus onbewoond eiland waar we naar toe gingen. Na een overtocht met een roeiboot en een flink stuk lopen bereikte wij de kamp plaats waar wij onze tenten hebben opgezet, kampvuur aangemaakt en heerlijk gegeten.

Toen wij bijna klaar waren met eten kreeg de leiding te horen dat er ergens anders op het eiland een schaap aan het bevallen was. Aangezien wij dit niet wilden missen zijn we direct er heen gegaan. Eenmaal aangekomen hebben wij de bevalling gezien die nog redelijk heftig was, dit omdat het voor het schaap de eerste keer was dat het beviel.

Na deze fantastische gebeurtenis zijn wij terug gewandeld naar ons kampement. Hier aangekomen vertelde Akela nog een spannen verhaal en hebben wij het kampvuur weer flink laten branden. Na een koude en donkere nacht ontwaakten wij weer in de zon, want het was prachtig weer heel dit weekend. Toen iedereen aangekleed was, de tenten opgeruimd en de spullen weer op de steiger stonden voor de overtocht zijn we naar de schapen stal gegaan om het pasgeboren lammetje te bekijken, maar natuurlijk ook de andere lammetjes. Hier aangekomen mochten de Welpen zelfs de lammetjes een fles geven wat een hele beleving was!

Na dit alles zijn wij weer terug gegaan naar Jeugddorp waar de ouders al stonden te wachten op ons.

Al met al een zeer geslaagd weekend.

groet Shere Kahn

Klik hier om alle foto's te zien.

Facebook