Explorers

Gezamenlijk zomerkamp 'de week van de explo's'. Deel 1

28 juli 2013

Ook voor de explorers zit het gezamelijk zomerkamp er op. Toch was het wel een ander zomerkamp vergelijken met de scouts en al helemaal met de welpen. Sommige dingen waren wel het zelfde maar er waren natuurlijk ook verschillen. Om jullie een inkijk te geven van wat de explorers de afgelopen week allemaal hebben gedaan. Dit doen we dag per dag doormiddel van elke dag een leuke naam te geven.

Zaterdag: de Aankomst. 

Vroeg in de ochtend verzamelde alle explorers zich samen met de leiding en de stam om de vrachwagens in te laden. Na ongeveer twee uur konden we dan net als de scouts en de welpen de bus in richting Veere om daar ook weer de vrachwagen uitteladen ditmaal wel samen met de scouts. Nog even wachten tot een Duits stel weg was van ons kampterrein en konden de explo's hun tenten en keuken op gaan zetten. in de avond alleen nog de opening en nog even praten en toen naar bed.

Zondag: Vallen en Opstaan

Op zondag gingen we waterskiien. Iets was alleen Lex eerder had gedaan en dat ook wel te merken bij de explorers. Na een korte introducte door middel van een filmpje kon iedereen de ski's gaan pakken en het dan gaan proberen. Via een parcours door middel van een koort konden we skiien, dus niet achter een speedboat. Hurkend zittend bij de startplatform, stokje in je hand en wachten tot je wordt wegegschoten en dan hopen dat je blijft staan. De eerste keer was het wennen en vielen ze een voor een. Na een paar pogingen lukte het de meeste om de eerste bocht te halen, het volgende punt waar het falikant fout ging. Ook daar gingen er veel onderuit omdat je aan de goede kant van de boei er langs moet anders ben je gezien. Uiteindelijk lukte het dan toch een paar om de bocht te halen en zelfs een rondje vol te maken. Mike was de 'winnaar' van de dag die als enige 3 rondjes wist vol te maken en zo gee afwas hoefde te doen. 

Maandag: uitdroging

Maandag was de dag van de hike. dag 1 om precies te zijn. rond negen uur vertrokken de explo's te voet, waar de scouts met de fiets gingen. Op naar het eerste waypoint op de GPS. Dat eerste punt bracht ons bij een veerpont, die ons naar de overkant bracht van het Veerse Meer, daar lag waypoint 2. Dus na een uurtje van moeten rusten, wat iedereen heel vervelend vond konden we onze weg vervolgen naar waypoint 3 een strand aan het begin van de Oosterschelde kering. Daar konden we lunchen met de begeleiding. Na de lunch vervolgden we onze weg, met nog maar 1 Liter water. Want de begeleiding zei tegen ons dat ons water daar op moest zijn, maar ze hadden geen nieuw drinkwater mee genomen. Dus liepen we verder naar een frituur net voorbij de eerste kering, maar dat hadden ze alleen zout water, heel vreemd. Weer op pad, nog altijd zonder water. Na een uur zonder water te hebben gezeten konden we dan eindelijk water halen bij Neeltje Jans. Daar alle flessen bij vullen en ons gezicht weer even bedekken met water. Ook gingen sommige daar even wat eten. Nadat dat allemaal was gedaan konden we verder naar waypoint 4, het einde van de Oosterschelde kering lopen en vanaf daar naar waypoint 5 de overnachtingsplaats. Door Burgh Haamstede lopen en over een hek. Na 9 uur van te hebben gelopen kwamen we dan om 6 uur aan op de overnachtingsplek, een vakantiehuisje van de ouders van Jeroen Nusteling. Daar uitgerust en patat gegeten en direct beschuldigingen om de oren gekregen van dat we met de bus waren gegaan, Dat deden we niet, maar was toen wel gespreksonderwerp van de avond. In de avond kregen we samen met de scouts, wan die sliepen daar ook en en wat stamleden die langs gekomen waren een ongelofelijke verrasing. We mochten namelijk in een helekopter gaan vliegen. Voor iedereen nieuw en iedereen voelde zich als een kind in een snoepwinkel wat niemand kon het geloven. Opsteigen, dan ongeveer 3 minuten in de lucht en daarna weer landen en toen heel je verhaal kwijt aan de mensn die nog moesten of je ervaring delen met de mensne die net waren geweest. Nadat was het tijd om even niks te doen en toen naar bed.

Dinsdag: Zon, zee en bus

Op dinsdag gingen de explorers wel met de bus. De 25 km van maandag zaten er namelijk vrij ingeharkt, zeker door de tempratuur, meer dan dertig graden en dat was het ook op dinsdag. Na een kort stukje te hebben gelopen vonden we een bushalte en besloten we om de bus te pakken, met in het achterhoofd dat de bus de goede richting op ging. De bus ging niet de goede kant op maar uit eindelijk wel naar de goede plek. We kwamen namelijk aan in Renesse. Daar even wat boodschapjes gedaan in de winkel waar we werden gesnapt door de scoutsleiding die onze begeleiding hierover hadden ineglicht en kregen we dus een boze begeleidig aan de telefoon. De begeleiding was niet blij dat we de verkeerde kant op waren gegaan. Ondertussen hadden we al uitgezocht waar de naar toe moesten en dat was Zierikzee. Vanuit Renesse pakten we dan de bus naar Zierikzee waarna we waren doorgelopen naar het waypoint, de voet van de Zeelandbrug, een taboe plek voor sommige. Daar wachten op de leiding maar die kwamen niet, we zouden daar opgehaald worden maar nee. Omdat wij de verkeerde kant op gingen met de bus was de begeleiding zo ontevrede dat ze ons twee voorstellen deden. 1 we halen jullie op en droppen jullie 15 km van het kamp. 2 je zoeken je weg maar terug naar Veere. Punt 1 leek ons helemaal niet slim en punt snapten we niet dus kozen we voor punt 2 dus konden we terug naar Veere op ons eigen houtje. Dat was dus de bus pakken vanuit Zierikzee naar Middelburg en vanuit daar de bus naar Veere en toen terug naar het kanpterrein. Daar onthaald wordne met glimlachen en konden gelukkig gelijk aanschuiven bij het eten, Na het eten uitrusten en naar bed. 

Facebook