Explorers

Gezamelijk zomerkamp 'de week van de explo's' deel 2

2 augustus 2013

Ook voor de explorers zit het gezamelijk zomerkamp er op. Toch was het wel een ander zomerkamp vergelijken met de scouts en al helemaal met de welpen. Sommige dingen waren wel het zelfde maar er waren natuurlijk ook verschillen. Om jullie een inkijk te geven van wat de explorers de afgelopen week allemaal hebben gedaan. Dit doen we dag per dag doormiddel van elke dag een leuke naam te geven.

Woensdag: battle off the seas.

Woensdag was een aangename dag voor de explo's.  Er stond namelijk maar een echt ding op de planning, namelijk een vlottenrace met de scouts. De rest van de dag was van ons om een paar dingen of the maken, waaronder het weet ik veel hoe oud idee de waterfiets. Ook werd de glijbaan afgemaakt. Terug naar de vlottenrace. 3 groepjes van 2 explo's en 1 patrouille scouts. Iedereen had zowat dezelfde vlot gebouwd. drijfblokken die we op het terrein konden vinden. Het echte gevecht was dat om de pedals. Wie zou de meeste pedals weten te bemachtigen. Uiteindelijk had de boot van Mike en Chris samen met de patrouille van Wessel vijf pedals terwijl andere het maar met 2 of 3 moesten stellen. Geen wonder dus dat zij ook wisten te winnen. Ook werden er varianten gespeeld. Scouts op het vlot explo's er af. explo's op het vlot, scouts er af. Ook explo's tegen scouts werd gespeeld. Zes explo's namen het op tegen zeventien scouts. Er was wel een nadeel voor de scouts, de vlotten waren de zelfde grote dus hadden de explo's meer ruimte. En er was er nog een alle zes de explo's hadden een pedal. Geen verrasing dat de explo's met overmacht wonnen.

Donderdag: Triathlon 

Op Donderdag moesten de explo's een zoware triathlon afleggen, geen echte met de exacte afstanden meet toch wel de drie onderdelen. Hetr begon 'snachts met een dropping van op papier 15km, maar naar alle waarschijnlijkheid liepen we rond 25km in 6 uur tijd. Nadat iedereen daarvan had bijgeslapen, voor zover dat kon, stapten we de fiets op om te gaan fietsen naar Domburg (17km van Veere). In Domburg even een gebakje eten en wat drinken en daarna op naar het strand. Op het strand de blaren laten weken in zout water en sommige besloten zelfs om even een plons te nemen. Na daar weer even te hebben gezeten was het weer tijd om terug te fietsen naar Veere. Op de terugweg naar Veere besloten Mike en Chris een wedstrijdje te houden. Sybren en Stefan besloten om pas op het einde ook mee te doen. Twee keer ging het bijna fout met valpartijen. De eerste keer was het Chris die bijna op de grondlag na een lichte botsing met Mike. Vlak voor het einde wat het Stefan die bijna een ongeluk had met een andere meneer op de fiets. Toch kwam iedereen heelhuids aan en won Mike de sprint. 

Vrijdag: ff chillen

Op vrijdag stond er helemaal niks op de planning en was het dus een lekker rustig dagje. Hoewel de dag kil begon klaarde dat mooi op waarna we mooi met de waterfiets en de kano's aan de slag konden. Ook al het overige vlees dat over was van de bbq van een paar dagen eerder werd opgemaakt. In de avond was het tijd voor de bonteavond, waarbij iedereen iets liet zien zelfs de explo's. Iets unieks.

Zaterdag: Het regent, het regent , alles dat wordt nat. 

Vroeg in de morgen opstaan om alles intepakken. Alles nog goed en droog. Op het moment dat alles neerlag en ingepakt was en voor het gebouw van de welpen lag, barstte het noodweer los. snel alles onder een zeil leggen en hopen dat het droog bleef. Jammer genoeg was dat niet het geval. Toen de vrachtwagen er was, was het alles in de vrachtwagem leggen/gooien op zo'n snel mogelijke manier. Toen dat klaar was, was het de bus in en terug richting Dordt. 

Het was een mooie week voor de explorers van Van Speijk. Voor Sybren, Wouter, Mike en Chris was dit hun laatste explorerkamp en zullen dus overvliegen naar de pivo's of hoe ze nu ook heten. Ook Richard die niet mee was op kamp vliegt over naar de pivo's. 

Facebook