Scouts

Familieschommel

7 oktober 2013

Na een paar weken geen echte opkomst te hebben gehad, was dat zaterdag wel zo. Ouderwets pionieren stond op de planning. Een Familieschommel zou het worden. 

Na wat puzzelen met welke palen er gebruikt zouden gaan worden en welke patrouille wat zou doen kon er gepionieerd worden. Één patrouille ging aan de slag met de vierpoot van 8 meter palen, de ander ging het zit gedeelte maken van de schommel en de laatste partouille mocht de U-vormige zijkant gaan maken. Toen dat alles klaar was, was het tijd om de vierpoot op te zetten. Met veel moeite, want 4x 8 meter palen weegt vrij veel. Toen die eenmaal stond konden de U-vormige zijkanten eraan gepionieerd worden. Eenmaal klaar was het tijd voor taart, want Jochem was jarig! 

Taart op en verder met het laatste deel, het zitgeddelte van de schommel. En klaar was de schommel dan. Kort schommelen want heel erg goed werkte de schommel nou ook weer niet (was een beetje zwaar). Nadat iedereen zijn zwaai had gemaakt was het tijd om opteruimen. Alles weer neer halen, knopen los maken en palen terug in de loods leggen. 

Hoewel de schommel niet echt zijn werk deed (voortaan kleinere schaal!) wa het een leerzame opkomst, zeker voor de net overgevlogen scouts, die zo hun eerste knopen hebben geleerd en daar zullen er zeker nog wat gaan komen gedurende het jaar. 

Facebook