Explorers

Explo's leiden scouts opkomst

10 december 2012

De explorers hebben zaterdag ervaring opgedaan in hoe je leiding moet geven. Voor alle explorers was het iets compleet nieuws, ze wisten dus ook niet wat ze te wachten stond. Uiteindelijk verliep alles dan toch goed af.

Op het programma stond dat de scouts een tafelvuur gingen bouwen. Alle scouts deden dit dan ook braaf. Na een korte inleiding van hoe je nou ook al weer een tafelvuur maakt gingen de scouts aan de slag. De vier-poten stonden al vrij snel bij sommige. Andere hadden iets langer de tijd nodig. Toen de palen stonden en de platen waren neergelegd kon eerst aarde er op worden neergelegd en daarna kon het vuurtje worden gemaakt. 

De patrouilles van Wessel en Jochem waren het snelst, dus werden daar dan ook de soep en het brodd op gemaakt.

Onderleiding can de explorers ging alles in goede banen en konden we optijd sluiten nadat er toch nog een beetje stress was te bekenen bij de 'rookies'. Na de sluiting werd de soep en het brood opgegeten en gedronken en konden de scouts naar huis. 

Volgens de leiding van de scouts deden de explorers het goed en zouden ze zomaar even op het zomerkamp een opkomstje kunnen doen. Dit als de leiding een beetje moe is. De explorers vonden het allen ook leuk om te doen en wie weet komen er hieruit wel leiding tevoorschijn.

Facebook