Stam

darttoernooi stam

27 november 2014

Op zaterdag 22 november organisserde de BCP een darttoernooi speciaal voor de stam. Iedereen die deel uitmaakt van de stam van Van Speijk was uitgenodigd om mee te doen en te kijke wie er aan het eind van de avond met de titel naar huis ging. 

Om 20:00 werd er begonnen. In drie poules streden de 11 darters voor een plek in de Halve Finale. De nummers 1 zouden zich rechstreeks plaatsen, de nummers twee zouden in een aparte poule het tegen elkaar opnemen, om zo te bepalen wie zich als laatste zich mocht toevoegen aan de Halve Finale. 

Er werd eén leg (spelletje) gespeeld vanaf 301 punten en er moest uitgegooid worden met een dubbel, dit laatste was voor sommige deelnemers best wel lastig. 

Na de poulefase en de poule voor nummers twee wisten: Tiemen, Leroy, Geert en Koen (als beste nummer 2) zich te plaatsen voor de Halve Finale. Tiemen nam het op tegen Leroy en Geert mocht tegen Koen uitvechten wie er naar de finale ging. In tegenstelling tot de poulefase werd er nu een best of 3 legs gespeeld. Geert wist gemakkelijk met Koen afterekenen en plaatste zich hierdoor voor de Finale. In de andere Halve Finale waren er drie legs nodig om tot een winaar te komen. Uiteindelijk wist Leroy zich te plaatsen voor de Finale.

Onder hun eigen gekozen opkomstnummer kwamen de twee finalisten de baan op. in plaats van 301 punten werd er nu vanaf 501 punten gespeeld, met nog de best of 3 legs om te bepalen wie er met de titel vandoor gaat. Geert begon sterk en pakte ook de eerste leg. In de tweede leg ging het lang gelijk op. Na lang te hebben gegooid op de dubbels moest Leroy toch het onderspit delven. Geert pakte de titel en het tientje prijzengeld dat daaraan verbonden zat. 

Of Geert volgend zijn titel weet te verdedigen weten we volgend jaar pas weer tijdens een nieuwe ronde van het darttoernooi. 

Facebook