Algemeen

Corveerooster voor ouders

1 april 2016

Update: 

Voor wie nog op het rooster wacht: Kijk eens op weke dag wij u de mail verstuurden :-)

Wees op uw hoede volgend jaar. Dan valt 1 april op een zaterdag  ...

Scouting van Speijk komt met iets nieuws, een corveerooster voor ouders. Het idee om ouders op zaterdag mee te laten helpen met het schoonmaken van het Kruitvat (de naam van het clubgebouw) kwam voort uit de groepsraad van 11 maart jongstleden.

Het Kruitvat staat nu niet direct bekend als brandschoon, waar je direct van de vloer kan eten en daar moet verandering in komen, als het aan de groepsraad van Van Speijk ligt.

Elke zaterdag krijgt de leiding van Van Speijk weer van de voorzitter te horen dat het een puinzooi is in het Kruitvat en dat er een keer opgeruimd moet worden. De actie NL Doet waar ouders helpen met het onderhoud van het gebouw helpt niet genoeg en dus worden er nu maatregelen genomen. Elke week worden er 4 verschillende ouders aangewezen om te komen helpen bij het schoonmaken van het gebouw. Op deze manier hoeft elke ouder maar 2 keer per jaar corvee te komen draaien op Van Speijk.

Ouders die op het Corveerooster staan kunnen de volgende taken verwachten: het spellokaal vegen, keuken schoonmaken, gras op het tweede veld maaien en ook de wc’s schoonmaken. Daarnaast moeten ouders ook verplicht een volle vuilniszak mee naar huis nemen, om daar weg te gooien. Dit komt door de bezuinigingen die er doorgevoerd moeten worden om het hoofd boven water te houden en hierdoor dus het contract met voor de container wordt opgezegd.

Ouders zijn verplicht om mee te komen helpen, mocht het niet mogelijk zijn om te komen helpen, dan dient de ouder €25,- te betalen om er onder uit te komen. Voorzitter van der Weijde zegt hierover “Het moet gezien worden als een soort van bardienst bij het voetbal en het tennis, waar ouders ook worden aangesproken om te komen helpen. Gebeurt dit niet dan vragen wij om een vergoeding”. De mogelijkheid om extra diensten te draaien is er altijd, maar dan niet voor contributieverlaging.

Daarnaast is dit ook het ideale moment om tijdens het schoonmaken eens met de leiding te praten over wat scouting nu zo leuk maakt en dan in het algemeen scouting Van Speijk

Het corveerooster treed zaterdag 2 april al in werking en later vandaag zal het eerste rooster worden verstuurd naar de desbetreffende ouders.

Wij hopen u hiermee voldoende op de hoogte te hebben gesteld.

Leuk Leuk Geweldig Grappig Verbluft Verdrietig

Facebook